News Flash:

În iulie se joacă volei în orașul de pe Bega

Timișoara va fi gazdă a Campionatului European de volei pe plajă U22, masculin și feminin

4 Iulie 2023
350 Vizualizari | 0 Comentarii

În perioada 26-29 iulie, Timișoara va găzdui Campionatul European de volei pe plajă U22, atât la categoria masculină, cât și la cea feminină. Această alegere a fost făcută de către Federația Internațională de Volei, care își propune să identifice locații favorabile pentru promovarea și dezvoltarea acestui sport. Competiția se va desfășura în Piața Victoriei și Parcul Rozelor, iar intrarea va fi gratuită.

Organizarea unui eveniment de volei de o asemenea importanță reprezintă o premieră pentru România și Timișoara, deoarece țara noastră nu a mai avut oportunitatea de a găzdui o competiție continentală de volei până acum.

Titlul de Capitală Europeană a Culturii a avut un impact semnificativ în alegerea Timișoarei drept gazdă a acestui eveniment. Organizarea competiției este asigurată de către CSM Timișoara și Clubul Sportiv Tysa Youth Academy, cu sprijinul Federației Române de Volei și al Primăriei Municipiului Timișoara.

“Organizarea Campionatului EuroBeachVolleyU22, la Timișoara, poate reprezenta un restart al Voleiului pe plajă în România. Faptul că România a fost aleasă să organizeze acest eveniment sportiv reprezintă și o recunoaștere a faptului că activitatea Federației este una orientată către performanță și dezvoltare durabilă. Împreună cu factorii locali, vom organiza la nivel superior această competiție și sper într-o deschidere a voleiului pe plajă care să aducă mai mulți copii pe terenurile de nisip și oameni care să se familiarizeze cu acest sport”, a afirmat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.


Competiția va avea două locații principale, una dintre ele fiind Piața Victoriei, unde va fi amplasat terenul principal. Astfel, organizatorii au în vedere să implice întregul oraș în dinamismul acestui sport. Cealaltă locație în care vor avea loc meciurile este baza sportivă CSM din Parcul Rozelor. Complexul sportiv din Parcul Rozelor este cea mai mare bază sportivă dedicată voleiului pe plajă din țară, având 8 terenuri pe care se pot desfășura activități în paralel.

Accesul spectatorilor va fi gratuit, în limita capacității de 500 de locuri, atât în Piața Victoriei, cât și în baza sportivă din Parcul Rozelor.

Organizatorii se așteaptă la peste 10.000 de spectatori pe durata Campionatului European.

Campionatul European de Volei pe plajă va aduna 128 de participanți și 64 de echipe din peste 30 de țări. Vor fi câte 32 de echipe pentru competiția feminină și pentru cea masculină. Pe data de 25 iulie vor avea loc meciurile de calificare, iar începând cu 26 iulie vor avea loc meciurile competiției propriu-zise. România va avea 3 echipe în tabloul principal pentru fiecare competiție.

Echipele vor fi împărțite în 8 grupe a câte 4 echipe fiecare, iar în urma rezultatelor obținute, cele mai bune echipe vor avansa în tabloul principal și vor juca meciuri de eliminare directă.

Cele două finale vor avea loc pe 29 iulie, pe terenul din Piața Victoriei.

Competiția se va încheia cu o ceremonie de înmânare a medalilor și trofeelor.

“Mă bucur să vă urez bun venit la Timișoara, Capitală Europeană a Culturii, și prin prezența dumneavoastră aici, și capitală a sportului european. Este onorant pentru noi să găzduim la Timișoara, Campionatul European de volei pe plajă, prima oară într-un oraș din România. Sper să vă inspire povestea Timișoarei cu valorile care o definesc: respectul pentru diversitate, puterea de inovare, deschiderea și curajul. Și dincolo de competițiile sportive vă invit să descoperiți Timișoara, să povestiți acasă despre orașul nostru și să reveniți cât mai curând”, a precizat și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Timișoara are o tradiție solidă în ceea ce privește voleiul pe plajă, iar baza sportivă CSM din Parcul Rozelor a găzduit în ultimii ani 8 competiții importante, printre care Campionate Balcanice, Campionate Naționale și Turnee Europene de Senioare. Pentru a fi omologată la nivel internațional, baza sportivă CSM va suferi o modernizare, inclusiv dotarea celor 8 terenuri cu instalații de iluminare nocturnă și tribune moderne. Aceste îmbunătățiri o vor face eligibilă pentru a găzdui în viitor Campionatul Mondial de Volei pe Plajă.

Obiectivul României este să se califice la Jocurile Olimpice, iar organizatorii evenimentului, Daniel Jitaru, antrenor de volei cu o experiență de peste 20 de ani și rezultate remarcabile la nivel național și internațional, și Andrei Dinu, organizatorul Sibiu Sands - cel mai mare turneu de volei pe plajă din România, își doresc ca România să ocupe un loc de prestigiu în peisajul voleiului de plajă european și să obțină calificarea la Jocurile Olimpice din Paris în 2024.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006165 (s)