News Flash:

Bucuria vine din tenis de masă

tenisul de masă feminin din România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Europene de la Malopolska

3 Iulie 2023
280 Vizualizari | 0 Comentarii


Un vis împlinit de multe ori. Atunci când vine vorba despre tenisul de masă feminin din România, echipa noastră națională pare imbatibilă în cea mai mare parte a timpului.

Această afirmație s-a confirmat și la Jocurile Europene de la Malopolska, unde echipa României a câștigat medaliile de aur într-o finală absolut incredibilă împotriva Germaniei.

Prima partidă a fost cea de dublu. Adina Diaconu și Andreea Dragoman au jucat pentru România, în timp ce Nina Mittelham și Xiaona Shan au reprezentat Germania.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, iar fetele noastre s-au impus în cele din urmă cu scorul general de 3-2, pe seturi de 8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5.

Următorul meci a fost cel de simplu între Bernadette Szocz și Ying Han. Jucătoarea asiatică a condus cu 2-0 la seturi, dar nu a prevăzut ce avea să urmeze.

Bernie a revenit într-un mod spectaculos, așa cum a făcut de multe ori în cariera sa, și s-a impus cu 3-2 într-un meci plin de suspans. Scorul final a fost 4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8 în favoarea lui Szocz, care de bucurie s-a urcat pe masa de joc.

La al treilea meci, Andreea Dragoman a înlocuit-o pe Eliza Samara, care s-a accidentat și nu a putut participa la finala mare.

Dragoman s-a confruntat cu Xiaona Shan, pe care a fost foarte aproape să o învingă, dar asiatica s-a impus în cele din urmă cu 3-2 pe seturi, de 11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15.

Adina Diaconu a fost învinsă la rândul ei de Ying Han, scor 3-0, ceea ce a adus echilibrul pe tabela generală, 2-2.

Dar cine altcineva ar putea salva situația decât Bernadette Szocz. Frumoasa româncă a intrat la masă împotriva Ninei Mittelham și și-a făcut de cap în stilul ei caracteristic.

Fără milă față de adversara ei, Bernie a dominat-o lovind puternic din toate părțile mesei, iar germanca nu a înțeles ce se întâmplă.

A fost o victorie zdrobitoare de 3-0 pentru Bernie Szocz pe seturi de 11-9, 11-9, 11-4, iar apoi a urmat bucuria finală.

Cele patru fete ale noastre s-au urcat pe masa de joc și nu s-au oprit până când nu l-au convins și pe antrenorul Viorel Filimon să facă același lucru.

Echipa României a dansat pe masa de joc, fetele s-au îmbrățișat și apoi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, unde au trăit emoții de nedescris.

În timp ce se cânta imnul României, Bernie Szocz, cea mai valoroasă jucătoare a noastră în acest moment și poate una dintre cele mai bune jucătoare din Europa, a izbucnit în lacrimi. Lacrimi de fericire, pentru că a reușit să aducă aurul pentru România, alături de colegele ei, într-o Europă a tenisului de masă dominată de jucătoare asiatice.

Remarca de la final nu este întâmplătoare. Aproape toate țările și-au naturalizat jucătoare asiatice, în timp ce România, fără a face acest lucru, a dat o lecție echipelor întâlnite la aceste Jocuri Europene de la Malopolska.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005029 (s)