News Flash:

Veste bună pentru timișoreni!

Timișoara va beneficia de cel puțin două locomotive electrice noi

5 Aprilie 2023
246 Vizualizari | 0 Comentarii

La licitația organizată de ARF pentru achiziționarea a 16 locomotive electrice, a fost depusă o singură ofertă de către o companie. Cel puțin două dintre acestea vor fi livrate în Timișoara.

Ofertantul care a depus documentația este Asocierea S.C. ALSTOM TRANSPORT S.A. România (Ofertant lider) - ALSTOM TRANSPORTATION GERMANY (Ofertant).
„Procedura de atribuire în vederea achiziţiei unui număr de 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, capabile să circule cu o viteză maximă situată în intervalul 160 km/h-200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători, a fost lansată în data de 10 octombrie 2022, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 4 Transport sustenabil, și avea ca efect atât sporirea mobilității în jurul marilor centre socio-economice ale țării, cât și realizarea unor conexiuni rapide între unitățile administrativ teritoriale importante ale țării”, a declarat ARF.

Locomotivele vor fi utilizate pe mai multe trasee din România, inclusiv pe ruta Timișoara - Constanța și Timișoara - Iași.

„Locomotivele achiziționate vor fi utilizate pe rutele aflate sub contractele de servicii publice (CSP), atribuite în mod competitiv operatorilor de transport feroviar de călători, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr.1370/2007 și potrivit legislației din România”, mai precizează cei de la ARF.

Durata contractului atribuit lotului va fi de 275 de luni. În cadrul acestui contract, perioada de mentenanță și reparații va fi de 20 de ani, perioadă în care sunt incluse serviciile necesare pentru funcționarea locomotivelor electrice, precum instruirea personalului în exploatarea și utilizarea software-ului, transportul, asigurarea, punerea în funcțiune și asistența tehnică pe durata garanției, conform caietului de sarcini. De asemenea, contractul de achiziție include o clauză de revizuire care permite extinderea perioadei de mentenanță cu încă 20 de ani, fără organizarea unei noi proceduri competitive, prin încheierea unui act adițional.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005772 (s)