News Flash:

Munca le-a fost răsplătită cu noi premii importante

Studenții UPT, premiați la cea de-a VII-a ediție a concursului „TeChallenge”, de la București

23 Noiembrie 2023
133 Vizualizari | 0 Comentarii


Studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a Universității Politehnica Timișoara s-au remarcat în cadrul mai multor concursuri de specialitate recente. La cea de-a VII-a ediție a concursului "TeChallenge", organizat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, trei echipe reprezentând Universitatea Politehnica Timișoara au impresionat juriul.

Echipa "Fountains in the sea (F.I.T.S)", alcătuită din Boroica Vasile, Catrinoiu Daria, Lovasz Karla-Elisabeth, Tănase Ioana Antonia și Sorescu Valentin-Petru, a câștigat premiul 3. Proiectul lor a constat într-o machetă realizată prin imprimare 3D a celor mai importante clădiri istorice din centrul orașului Timișoara, transformându-le într-o hartă interactivă tridimensională cu ajutorul tehnologiei IoT.

Echipa "Solar Encrypt", formată din Preda Bogdan, Silviu Pașca și George Fofiu (student la UVT), a obținut, de asemenea, premiul 3. Proiectul lor a constat în dezvoltarea unui dispozitiv alimentat cu energie solară, funcționând ca server cloud privat, VPN și mediu de comunicare în zonele fără semnal GSM, utilizând semnalul transmis prin unde radio.

Echipa "Autonomous driving vehicle", compusă din Medrea Raluca Maria, Bodea Paul Avram, Schuldesz Paul și Bancă Răzvan, a primit o mențiune pentru proiectul lor - o mașinuță electrică controlată de un Raspberry Pi, ghidată pe drum cu ajutorul unei camere video. Concursul, sponsorizat de Honeywell, a oferit fiecărei echipe o bursă în valoare de 10.000 lei pentru implementarea propriului proiect.

În paralel, la Universitatea din Craiova, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a Universității Politehnica Timișoara a participat activ la "Săptămâna electronicii", eveniment sub egida IEEE. De asemenea, studenții au luat parte la concursul "Tehnici de Interconectare în Electronică" (TIE) 2023, unde au impresionat prin abilitățile lor în proiectarea unei plăci electronice complexe tip PCI Express, integrând și comunicații fără fir pentru Internet of Things (IoT).

După evaluarea lucrărilor, studentul Albert-Patric Barbu s-a clasat pe locul III la concursul TIE. Acesta a fost recompensat nu doar cu premiul, ci și cu un certificat de competențe în proiectarea plăcilor de cablaj imprimat (printed circuit board – PCB) din partea Asociației de conexiune între industriile electronice (IPC). Certificatul obținut este recunoscut pe piața muncii și sporește valoarea profesională a beneficiarului. Merită menționat că și în anul precedent, un alt student al Facultății ETcTI din cadrul UPT a obținut premiul III la acest concurs.

Lotul facultății ETcTI Timișoara, care a participat la concursul TIE, a fost pregătit de către fiz.as.ing. Septimiu Lica. Un alt moment notabil a fost reprezentat de „International Symposium for Design and Technology in Electronic Packaging (SIITME)”, ediția 29, unde cel mai tânăr participant, studentul Mihai-Vasile Popescu, a prezentat două lucrări științifice. Facultatea ETcTI adoptă o abordare proactivă în încurajarea studenților să se implice în activități de cercetare, să experimenteze cu tehnologii noi și să se pregătească pentru o carieră ca ingineri competenți.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005474 (s)