News Flash:

Și-au spus ofurile

Angajaților de la Direcția Regională de Statistică Timiș au protestat astăzi

23 Noiembrie 2023
133 Vizualizari | 0 Comentarii

Este sezonul protestelor în Timișoara, iar, după ambulanțieri și angajații de la Casa de Pensii, funcționarii de la Direcția Regională de Statistică Timiș se alătură demersurilor de protest la nivel național. Aceștia organizează un protest spontan începând cu ora 11, exprimându-și nemulțumirile legate de nivelul scăzut al salariilor în raport cu munca depusă. Protestul este programat să aibă loc zilnic, pe o perioadă nedeterminată, până când revendicările lor vor fi soluționate.

„În ciuda importanței activității desfășurate de personalul statistic, acesta este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice, deși îndeplinește sarcini foarte complexe, cum ar fi cercetările statistice de interes național de tipul Recensămintelor Populației și al Locuințelor, Recensămintelor din Agricultură sau a altor cercetări statistice de mare volum. (…) Niciun proiect, plan de acțiune, strategii pe termen mediu și lung, nu pot fi realizate fără datele culese, procesate, interpretate și diseminate de către statisticieni.”, spun angajații Direcției Regionale de Statistică Timiș.

Statisticienii afirmă că Guvernul României nu implementează un memorandum aprobat în luna iulie, care avea ca scop rezolvarea problemelor legate de salarizare la nivelul Institutului Național de Statistică (INS). „Prin acest protest spontan dorim punerea în aplicare a memorandumului. Așa nu se mai poate!”, concluzionează angajații DRS Timiș.

Angajații de la Prefectura Timiș au întrerupt activitatea până la ora 12 și au organizat un pichet în fața Palatului Administrativ din Timișoara. Principala lor revendicare vizează alinierea salarizării lor la nivelul celorlalți angajați din serviciile publice deconcentrate.

„În prezent, un angajat al Instituţiei Prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării de municipii și orașe și servicii publice deconcentrate. Aceasta este ultima noastră acțiune moderată de protest. De săptămâna viitoare vom demara procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă cu Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul României, în vederea declarării grevei generale”, a afirmat Gabriel Roșu, liderul de sindicat al funcționarilor publici din Instituția Prefectului Timiș.


Conform informațiilor furnizate, angajații din cadrul Prefecturii Timiș au planuri de a declanșa o grevă generală în perioada imediat anterioară alegerilor europarlamentare. Această acțiune ar implica blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, inclusiv preluarea și predarea buletinelor de vot și a altor materiale esențiale pentru procesul electoral, precum și asigurarea plății tuturor celor implicați în acest proces. 

De menționat că, anterior, ambulanțierii și angajații Casei Județene de Pensii din Timișoara au organizat proteste, iar aceștia din urmă au anunțat că vor declanșa o grevă generală începând de luni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005091 (s)