News Flash:

Fostul director al STPT, acuzat de viceprimarul Ruben Latcau ca a facut zeci de angajari inutile

21 Decembrie 2021
417 Vizualizari | 0 Comentarii
STP

Dupa protestul spontan al soferilor de troleibuz din aceasta dimineata, viceprimarul Ruben Latcau a declarat ca saptamana viitoare vor fi inchise toate restantele catre STPT prin plata ultimelor bonuri de masa restante, salariile fiind acum la zi. „Problema nu este cu Primaria Timisoara, care este la zi cu plata catre operator.

Problema principala este cu Societatea Metropolitana de Transport Timisoara, unde este o disputa de un an si jumatate in legatura cu calculul platii facturilor. Exista cheltuieli care au explodat in STPT, ca sa va dau un exemplu, anul trecut in campania electorala au fost angajati peste 70 de oameni. Din 2019 pana astazi am ajuns de la 900 de angajati la 1.100 de angajati. Evident ca acesti 200 de angajati, care sunt angajati TESA, neproductivi, au mers pe o cheltuiala salariala care a crescut. Banii din incasarile directe au scazut si din cauza pandemiei, care a dus la scaderea folosirii transportului in comun”, a declarat, marti, Ruben Latcau.

Viceprimarul a mai precizat, legat de problemele de la STPT ca atat la aceasta societate cat si la SMTT a existat un management defectuos. La STPT a fost schimbat recent directorul, iar Latcau spune ca acelasi lucru s-ar putea intampla si la SMTT daca actualul director, Ioan Goia, nu isi schimba atitudinea. „Ne-am uitat peste angajarile care s-au facut in ultimii doi ani si sunt mai multe care ridica semne de intrebare. Va fi nevoie, la inceputul anului viitor, sa ne gandim la o restructurare care sa elimine din societate aceasta patura politico-clientelara, care a fost adusa de vechiul director, de domnul Bitea, care nu isi justifica economic existenta. Nu vorbim de soferi, de vatmani, ci de personal TESA. Avem aproape atatia oameni in birouri cati avem la volanelor tramvaielor si autobuzelor. 65-70% din bugetul STPT merge in clipa aceasta pe salarii”, a mai spus edliul Timisoarei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006081 (s)