News Flash:

Aproape 23 de milioane de lei pentru dezvoltarea zonei rezidentiale Ovidiu Balea

3 Martie 2022
407 Vizualizari | 0 Comentarii
Ovidiu Balea

Reprezentantii Primariei anunta ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local va fi propus spre vot proiectul de hotarare pentru aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitie „Viabilizare Zona de Locuinte Ovidiu Balea”. Ar urma sa fie scosi din bugetul local aproximativ 23 de milioane de lei.
 
 
„Primaria Municipiului Timisoara va asigura infrastructura utilitara (apa, canalizare, retele electrice, gaz, telefonie), adecvata dezvoltarii viitoarei zone rezidentiale Ovidiu Balea, care include cele 128 de terenuri puse la dispozitie gratuit de municipalitate tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, pentru construirea de locuinte proprietate personala”, ne anunta reprezentantii institutiei administrative.

Astfel, in urmatoarea sedinta a consilierilor locali din Timisoara, proiectul de hotarare pentru aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitie „Viabilizare Zona de Locuinte Ovidiu Balea” va fi dezbatut si votat.

Terenul este situat in cartierul Mehala, fiind delimitat de strazile Lt. Ovidiu Balea, Grigore Alexandrescu si linia ferata.

Pe cele 128 de parcele aferente zonei vizate vor fi intreprinse lucrari care vor cuprinde „introducerea si asigurarea retelelor de utilitati, amenajarea carosabilului si a trotuarelor, precum si amenajarea de zone verzi, piste pentru biciclete si parcaje, acolo unde situatia din teren permite”, spune aceeasi sursa.

Actuala administratie declara ca un obiectiv major al mandatului de guvernare locala 2020-2024 este cresterea calitatii vietii cetatenilor in cartiere.

„Executia acestui proiect va contribui, de asemenea, la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator, odata cu diminuarea surselor de poluare prin asigurarea unui sistem rutier corespunzator, precum si a unui sistem de colectare si scurgere a apelor de pe platforma strazilor. (…) Ca parte componenta a acestui plan, municipalitatea a inclus in cadrul listei de investitii si proiectul de modernizare a infrastructurii strazilor din zona mentionata”, mai spun cei din primarie.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Viabilizare Zona de Locuinte Ovidiu Balea” a fost realizat de SC ASSISTENT HB SRL Timisoara.

Banii vin de la bugetul local, iar valoarea totala estimata a investitiei este de 22.775.259,79 lei (TVA inclus). Durata executiei lucrarilor amintite mai sus ar trebui sa fie de 20 de luni. Cel putin pe hartie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)