News Flash:

Se deconteaza cheltuielile pentru hrana refugiatilor din Ucraina. Timisorenii pot depune cererile la centrul suport

4 Aprilie 2022
321 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Persoanele care au gazduit refugiati din Ucraina, pot primii banii pe hrana oferita acestora. Trebuie sa depuna cererile la primarie. La Timisoara, cererea tip se mai poate depune in zilele de luni, 4 aprilie si marti, 5 aprilie.
 
 
Persoanele care au gazduit, incepand din 11 martie, refugiati din Ucraina (data emiterii OUG 28/2022) si doresc sa deconteze cheltuielile pentru hrana oferita acestora, pot depune cererile completate la primariile pe raza carora domiciliaza.

La Timisoara, cereri se mai pot depune pe 4 si 5 aprilie, in intervalul orar 8-20, la Centrul de Suport Timisoara pentru Ucraina, care functioneaza pe strada Bd. Gen. I. Dragalina numarul 38-42 (Zona Garii de Nord).

„Solicitantul va preciza daca opteaza pentru incasarea sumei in numerar sau prin virament bancar. Cererea (Anexa 1 completata) se poate depune conform legii, in primele 3 zile lucratoare ale lunii, pentru luna anterioara. Solicitarile pentru decontare vor fi insotite de o declaratie pe proprie raspundere (Anexa 2), precum si de copia actului de identitate al solicitantului, dar si documentele care atesta dreptul de folosinta asupra locuintei in care sunt gazduite persoanele”, transmit cei de la DASTM.

ATENTIE! Serviciile sociale pot efectua verificari privind realitatea informatiilor din cererile depuse, iar falsul in declaratii se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

„Daca in cazul sumelor cheltuite cu hrana refugiatilor, a fost stabilit mecanismul de decontare a cheltuielilor, prin Hotararea 336/2022, in privinta decontarii costurilor cu cazarea ucrainenilor, nu exista pana la aceasta ora metodologie de aplicare”, conchid cei de la DASTM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1927 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006940 (s)