News Flash:

S-a majorat alocatia de hrana pentru beneficiarii centrelor din cadrul DGASPC Timis la 20 lei/zi

31 Martie 2022
289 Vizualizari | 0 Comentarii
alocatie

Se mareste alocatia de hrana pentru beneficiarii centrelor rezidentiale din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis (DGASPC). Valoarea de 16,6 lei/zi pentru copiii pana la 18 ani, tinerii de pana la 26 de ani si pentru mamele protejate in centre maternale si cei cu dizabilitati se majoreaza la 20 de lei.
 
 
CJ Timis a aprobat miercuri, 30 martie, majorarea alocatiei de hrana pentru beneficiarii centrelor rezidentiale din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis de la valoarea de 16,60 lei/zi la valoarea de 20 lei/zi.

In subordinea institutiei functioneaza in prezent noua centre rezidentiale destinate persoanelor adulte cu dizabilitati si 16 servicii rezidentiale destinate protectiei copilului separat de familie, totalizand in prezent 386 de locuri – copii si 685 de locuri adulti.


Valorile alocatiei de hrana erau:

16,6 lei/zi pentru copiii de peste 0 ani pana la 18 ani;
16,6 lei/zi pentru tinerii de pana la 26 de ani si pentru mamele protejate in centre maternale;
16,6 lei/zi/adultul cu handicap.
Pentru copiii cu handicap este alocata suma de 24,9 lei (peste 3 ani), in aceasta situatie aflandu-se aproximativ 128 copii si o persoana adulta, infectata HIV.

„Valoarea actuala a normei de hrana de 16,6 lei/zi/persoana este neactualizata in ultimii 5 ani, perioada in care produsele au inregistrat cresteri de pret, cu precadere in a doua jumatate a anului 2021, cresteri avand ca motivatie principala majorarea substantiala a costurilor cu energia precum si cu combustibilul pentru transport. (…) Majoritatea alimentelor de baza a inregistrat cresteri de cel putin 50% intr-un interval de 12 luni (ulei, cartofi, margarina, mezeluri, lactate, faina, panificatie, etc.).

Avand in vedere aceste cresteri in cuantum semnificativ si in timp foarte scurt, la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, pentru o serie de contracte incheiate in anul 2021 si avand ca obiect furnizarea de produse alimentare, furnizorii au refuzat prelungirea acestor contracte prin act aditional pentru primul trimestru al anului 2022, datorita imposibilitatii sustinerii preturilor ofertate initial.

Daca adaugam celor de mai sus imposibilitatea previzionarii la nivel de 12 luni a evolutiei preturilor precum si adaugarea de locatii noi pentru furnizarea produselor (Tomesti, Jimbolia, Covaci, etc.), locatii care genereaza noi costuri de transport adaugate celor existente deja, consideram justificata existenta unei noi valori pentru norma de hrana alocata beneficiarilor, astfel incat sa se poata asigura o alimentatie corespunzatoare standardelor impuse de legislatie”, se arata in raportul privind aprobarea majorarii alocatiei de hrana.

Alocarea bugetara necesara este de 1.354.600 de lei aferenta celor 1.071 de locuri din serviciile rezidentiale din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004584 (s)