News Flash:

Consiliul Judetean Timis a preluat pista de biciclete care duce spre sarbi. Se vor face reparatii si curatenie

31 Martie 2022
272 Vizualizari | 0 Comentarii
pista de biciclete

La aproape un an de cand si-a exprimat dorinta de a prelua pista de biciclete care duce spre sarbi, CJ Timis a anuntat miercuri, 30 martie, ca a ajuns la un acord cu Administratiei Bazinala de Apa Banat. Conducerea institutiei spune ca va mai dura putin pana la terminarea formalitatilor, pentru a putea apoi sa inceapa sa se ocupe de intretinerea pistei.
Pista de cicloturism de pe malul Begai, care duce pana la sarbi, se afla in administrarea Administratiei Bazinala de Apa Banat, dupa ce in anul electoral 2020 „s-au batut” pe ea atat fostul primar al Timisoarei, cat si fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Pistele pentru biciclisti de pe malurile Begai din Timisoara sunt in grija Primariei Timisoara, iar CJ Timis a facut demersuri inca de acum un an pentru ca pista de cicloturism sa treaca in patrimoniul institutiei. Institutia, alaturi de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Timis si Administratiei Bazinala de Apa Banat au realizat un acord de parteneriat pentru zece ani.

Conducerea institutiei cere cetatenilor inca putina rabdare pentru a se pune la punct cu formalitatile si pentru a incepe lucrarile de reabilitare necesare.

„As vrea sa atrag atentia iubitorilor de mers in natura cu bicicleta ca va mai dura cateva luni pana sa intervenim pentru reparatii si igienizare. In bugetul din februarie nu am cuprins sume, nestiind ca vom ajunge la dezideratul de a prelua pista si mai sunt cativa pasi pana ajungem sa semnam, sa facem licitatia pentru lucrarile de reparatii si igienizari, pentru ca si aici sunt multe reclamatii”, transmite Alexandru Proteasa, vicepresedintele CJ Timis.

Pista are o lungime de 37 de kilometri si porneste de la marginea Timisoarei, apoi continua de-a lungul raului Bega, pana la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost realizata prin programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, intr-un proiect care a beneficiat de finantare europeana nerambursabila de peste 2,3 milioane de euro.

CJ Timis pregateste o strategie a pistelor de biciclete in judet, pentru care se va aloca 60.000 de euro. Spre sfarsitul anului trecut, CJ Timis a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, fiind prima administratie din Romania care face parte din organizatie. Astfel, alesii locali vor face schimb de bune practici si vor primi consultanta din partea celor mai importanti oameni care au prioritizat reteaua velo in Europa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006623 (s)