News Flash:

Reprezentantii Bozankaya comenteaza incidentul de la depoul STPT. Tramvaiul ar fi luat foc din cauza unei erori umane

1 Aprilie 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Un incendiu puternic a avut loc miercuri, 30 martie, in jurul orei 16:30, la depoul Societatii de Transport Public Timisoara din zona Dambovita. Un tramvai Bozankaya, nou-nout, a fost cuprins de flacari. Producatorul aduce clarificari.
Incendiul a fost anuntat in dispeceratul ISU Banat miercuri, 30 martie, in jurul orei 16:30, de personalul de serviciu, care a observat ca iese fum din zona ultimului tramvai ajuns la Timisoara, zilele trecute.

Joi, 31 martie, producatorul turc Bozankaya a adus primele clarificari cu privire la incident. Tramvaiul care a luat foc a fost adus la Timisoara in urma cu cateva zile. Mai mult, el nu a fost receptionat sau platit.

„S-a produs un arc electric la cablurile unuia dintre tramvaiele aflate in faza de testare. Vehiculul se afla inca in testele de rigoare inaintea predarii beneficiarului, Primaria Timisoara. Conform constatarilor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umana. Insa, investigatia este inca in desfasurare, iar la finalizarea acesteia, Bozankaya va impartasi rezultatele cu beneficiarul”, transmit reprezentantii Bozankaya.

Conform comunicatului de presa, evaluarea tramvaielor era efectuata de o echipa Bozankaya, condusa de managerul de testare al companiei.

„Testarea in situ a vehiculelor inainte de a fi puse in circulatie face parte din protocolul de testare obligatoriu, iar astfel de incidente pot aparea in aceasta etapa, scopul acestor teste fiind de a detecta orice fel de defectiune. Primele constatari indica faptul ca incidentul ar fi fost provocat de o manipulare gresita a produsului.”, se mai arata in comunicat.

Producatorul turc are trecute in inventar alte 4 vehicule livrate spre Timisoara, ale caror teste s-au finalizat si care functioneaza in parametrii optimi, dintr-o serie de 21 de vehicule contractate de Municipalitate.

„Incidentul a avut loc in interiorul depoului, intr-un mediu controlat, unde era prezenta doar echipa tehnica care este in siguranta. Pentru noi, cei de la Bozankaya, siguranta este cea mai mare prioritate, la care nu s-au facut compromisuri in niciunul dintre orasele in care ne-am livrat produsele, fie ele din Europa sau Asia. Toate componentele de importanta critica utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de inalta calitate, furnizate de producatori europeni reputabili certificati. Ii asiguram pe cetatenii Timisoarei ca vom investiga conditiile in care s-a petrecut acest eveniment, iar la finalizarea verificarilor, vom inainta un raport tehnic detaliat”, au mai transmis reprezentantii Bozankaya.

Autoritatile locale colaboreaza cu reprezentantii Bozankaya pentru a stabili cauza finala a incidentului.

Va reamintim ca personalul a reactionat rapid, apeland numarul de urgenta 112. Echipele ISU Banat au intervenit prompt. Pompierii timisoreni au reusit sa lichideze incendiul, izbucnit in zona burdufului tramvaiului Bozankaya. Nu a existat nicio victima.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005934 (s)