News Flash:

Consultanta pentru amenajarea Pietei Victoriei. Primaria Timisoara a semnat contractul

1 Aprilie 2022
321 Vizualizari | 0 Comentarii
primarie

Primaria Timisoara vrea sa reamenajeze Piata Victoriei, insa inainte de a lansa un concurs international de solutii arhitecturale pentru zona emblematica, are nevoie de o firma care sa ii ofere servicii de consultanta pentru organizarea concursului. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii cu o singura oferta.
Primaria Timisoara vrea sa reabiliteze Piata Victoriei si strazile adiacente, care fac legatura cu alte puncte importante din centru, considerand ca zona nu este promovata suficient din punct de vedere turistic, iar calitatea urbana a acesteia este in scadere.

„In momentul actual, in conditiile deteriorarilor avansate suferite de monumentele istorice aflate in zona centrala a municipiului, calitatea urbana a zonei este in scadere, prezentand disfunctionalitati, ceea ce poate conduce in timp la o scadere a potentialului turistic si economic al zonei centrale a Municipiului Timisoara. Zona nu este suficient promovata din punct de vedere turistic, neexistand un sistem de semnalizare si orientare turistica adecvat”, spun reprezentantii primariei.

Insa, inainte de lansarea concursului de solutii arhitecturale, primaria avea nevoie de o firma care sa elaboreze documentatia pentru acesta. Zis si facut. Primaria Timisoara a semnat „contractul pentru organizarea concursului international de solutii arhitecturale pentru amenajarea si modernizarea zonei formate de Piata Victoriei si sapte strazi adiacente din zona Cetate” cu Ordinul Arhitectilor din Romania. OAR a fost singurul operator economic interesat de proiect.

„Piata Victoriei si strazile din jurul ei sunt emblematice si pline de semnificatii istorice si culturale pentru timisoreni. Acest concurs international de solutii le va pune in valoare si le va integra in tesutul urban existent. Mizam foarte mult pe calitatea si atractivitatea spatiului public care va rezulta si faptul ca Ordinul Arhitectilor va gestiona organizarea acestui concurs este un mare plus”, a declarat primarul Dominic Fritz.

In serviciile de consultanta vor fi incluse:

• regulamentul si calendarul de desfasurare
• analizarea si evaluarea costurilor de proiectare,
• elaborarea temei de concurs,
• asigurarea promovarii nationale si internationale a concursului,
• realizarea si gestionarea site-ului oficial al concursului,
• sprijinirea cu asistenta tehnica a concurentilor,
• organizarea si functionarea secretariatului de concurs,
• asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.

Zona vizata este constituita din Piata Victoriei si strazile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Marasesti si Ferdinand.

Pentru aceste servicii de consultanta, Primaria Timisoara este dispusa sa dea putin peste 64.000 de euro, cu tot cu TVA (267.666 lei fara TVA; 318.522,54 lei cu TVA).

„In momentul actual, in conditiile deteriorarilor avansate suferite de monumentele istorice aflate in zona centrala a municipiului, calitatea urbana a zonei este in scadere, prezentand disfunctionalitati, ceea ce poate conduce in timp la o scadere a potentialului turistic si economic al zonei centrale a Municipiului Timisoara. Zona nu este suficient promovata din punct de vedere turistic, neexistand un sistem de semnalizare si orientare turistica adecvat”, transmit reprezentantii PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006929 (s)