News Flash:

Motiv de mândrie pentru cei de la malul mării

Sanatoriul Balnear Techirghiol, premiat la Congresul Organizației Patronale a Turismului Balnear din România

1 Decembrie 2023
158 Vizualizari | 0 Comentarii


 Excelenta activitate a personalului medical de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a fost recunoscută pe plan național și internațional. Recent, unitatea sanitară a câștigat patru premii la Congresul Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, la categoriile: Cel mai bun produs balneo, Cele mai bune programe bazate pe studii recente, în folosirea resurselor naturale pentru tratarea unor afecțiuni, Cel mai bun centru medical balnear/bază de tratament și Cel mai bun program de tratament balnear.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol dispune în prezent de una dintre cele mai moderne baze de tratament din țară, asigurând tratamentul pacienților internați în trei secții, precum și în ambulatoriu. În ultima perioadă, sanatoriul a primit noi premii, confirmându-și valoarea. În cadrul Congresului Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, instituția a obținut patru premii I, evidențiindu-și astfel performanțele în toate categoriile. Dr. Iulia Belc, medic șef secție Recuperare Copii, a subliniat: „Sanatoriul are, în prezent, 124 de ani de activitate medicală neîntreruptă, la malul lacului Techirghiol. În acest timp, s-a putut observa efectele incontestabile ale factorilor terapeutici, ale apei sărate și a nămolului sapropelic. Acest nămol a fost folosit de secole pentru tratarea diferitelor afecțiuni, fiind unic ca geneză în Europa. Toate acestea au fost recunoscute de pacienți și de întregul corp medical. Participarea noastră la patru categorii la evenimentul de la Tușnad a fost recompensată cu patru premii I”.

O altă realizare deosebită pentru instituție este numirea medicului conf. univ. dr. Olga Surdu, specialist în recuperare medicală, în funcția de președinte al Federației Internaționale de Balneoterapie și Climatoterapie. Această distincție a fost acordată în cadrul congresului organizat la Ourense, Spania, FEMTEC (World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy) fiind cea mai prestigioasă asociație de balneologie și recuperare medicală la nivel global.

„Noi suntem membri în diferite societăţi internaţionale, care se ocupă de domeniul balnear, cercetare ştiinţifică, balneo-terapie, staţiune balneară. De fapt, România a fost membră în astfel de societăţi încă din 2006, după o lungă absenţă în peisaj. În cele din urmă, am readus România, prin intermediul sanatoriului, în Federaţia Internaţională de Balneoterapie şi Climatoterapie. Iniţial, am fost aleasă vicepreşedinte, apoi, în urmă cu patru ani, prim-vicepreşedinte. În acest timp, am făcut parte dintr-o echipă extraordinară, împreună cu preşedintele federaţiei, dar şi cu alţi vicepreşedinţi, împărţind cu alţi oameni de ştiinţă, medici din diverse părţi ale lumii, cunoştinţele noastre în domeniu şi ceea ce facem aici de 124 de ani. Apoi, în 2023, după decesul fostului preşedinte, am fost propusă de colegii din mai multe ţări a fi preşedinte, iar Adunarea Generală a votat în unanimitate numele meu ca preşedinte al federaţiei”, a afirmat medicul.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 39 queries | Mysql time :0.005724 (s)