News Flash:

Salarii mai mari pentru angajatii Primariei Timisoara

5 Mai 2022
152 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Angajatii Primariei Timisoara si ai institutiilor din subordine s-ar putea bucura in viitorul apropiat de salarii mai mari, potrivit unui proiect de hotarare publicat de PMT. Acesta urmeaza sa fie dezbatut si votat de consilierii locali.
 
 
Dupa ce in ultima perioada Primaria Timisoara a scos la concurs zeci de posturi in cadrul institutiei, anunta acum ca isi doreste ca salariile sa fie „atractive pentru profesionisti”.

Astfel, joi, 5 mai, a fost publicat un proiect de hotarare privind majorarea salariilor angajatilor din institutie si din institutiile subordonate, aceasta fiind prima crestere din ultimii cinci ani.


Comoara descoperita in Spania de doi scafandrii amatori
Datorita acestei majorari, primaria spera sa stopeze migrarea angajatilor spre alte institutii publice – precum Consiliul Judetean Timis sau ANAF – care ofera salarii mai mari.

„Pentru Primaria Timisoara devine din ce in ce mai dificil sa atraga oameni profesionisti si sa-si pastreze oamenii cei mai performanti, cu salarii mici. Nu putem construi o administratie care livreaza rezultate pentru cetateni fara sa oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astazi un proiect de hotarare prin care legam coeficientii de ierarhizare cuprinsi in HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local sa aprobe intrarea in vigoare a acestor cresteri incepand cu data de 1 iunie. Nu este o masura care imi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentara pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru ca este necesara.Un oras atractiv are nevoie de o primarie care este un loc de munca atractiv”, a spus primarul Dominic Fritz.

Coeficientii de ierarhizare sunt legati de salariul viceprimarului, cuprinsi in HCL 90/2022, proiect care este contestat in instanta de unul dintre cele doua sindicate din primarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045269 (s)