News Flash:

Fabrica de anvelope Continental nu polueaza - concluzia la care a ajuns Garda de Mediu Timis

5 Mai 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
anvelope

Comisarul-sef Luci Musuroi de la Garda de Mediu Timis a precizat miercuri ca, potrivit rapoartelor de monitorizare a mirosurilor, firma nu cauzeaza probleme.
 
Continental si-a reinnoit autorizatia de mediu anul trecut.

„De multe ori, cetatenii asociaza mirosul cu poluarea, dar de fapt nu este o poluare, ci un fenomen de disconfort olfactiv, care are impact asupra starii de sanatate a populatiei. Prin autorizatia de mediu, societatii i-au fost impuse monitorizari ale emisiilor de miros, masuratorile avand frecventa semestriala. Conform rapoartelor prezentate, masuratorile au fost efectuate de un laborator acreditat din Austria”, a declarat comisarul-sef Luci Musuroi de la Garda de Mediu Timis.

„Potentialul de disconfort al aerului evacuat trebuie considerat drept minim si de cele mai multe ori are valoarea 6 (usor neplacut). Potentialul de disconfort nu este mai mare decat al altor instalatii industriale comparabile”, se arata in raportul laboratorului austriac.


Comoara descoperita la renovarea unui conac in Franta
Comisarul Luci Musuroi sustine ca a scazut perceptia mirosurilor emanate de Continental fata de anii anteriori, cand nu exista instalatia de neutralizare a compusilor organici volatili, responsabili cu mirosul.

„Distanta pana la care se simte mirosul se poate extinde pana la 1.500 de metri, in functie de conditiile meteo, fara a depasi valoarea de 10% in zonele rezidentiale”, conform Raportului de dispersie.

Continental a primit de-a lungul vremii cateva amenzi de la Garda de Mediu Timis
In 2007, s-a ales cu o amenda de 60.000 de lei pentru functionare fara autorizatie de mediu, iar in 2008 cu alta amenda, in valoare de 10.000 lei, pentru depasiri ale limitelor admise.

Urmatoarea amenda, cea din 2012, a insumat 100.000 de lei pentru nerealizarea integrala si la termen a masurilor dispuse anterior.

Anul 2013 a adus companiei Continental doua amenzi: una in valoare de 15.000 lei pentru neasigurarea functionarii sistemului de exhaustare fortata la efectuarea probelor tehnologice la sistemele noi de vulcanizare si alta de 40.000 de lei in ceea ce priveste gestionarea deseurilor.

In 2014, firma a fost amendata tot de doua ori: cu 70.000 de lei pentru functionarea fara respectarea prevederilor autorizatiei de mediu si pentru faptul ca a pus in functiune linii tehnologice noi pentru care anterior a obtinut acord de mediu, dar care nu erau prevazute in autorizatia de mediu detinuta, fiind doar in procedura de revizuire a acesteia, si cu 30.000 lei si sanctiune complementara a sistarii activitatilor neautorizate pentru functionare fara autorizatie de mediu pentru instalatiile noi puse in functiune.

In 2018, Garda de Mediu a amendat societatea cu 15.000 de lei pentru faptul ca nu a luat toate masurile de prevenire sau eliminare a dispersiei in atmosfera a mirosurilor astfel incat sa reduca impactul asupra aerului inconjurator si a mediului ca intreg. Controlul a fost efectuat in comun cu DSP Timis.

In 2021, firma a primit un avertisment pentru faptul ca a pus in functiune utilaje care nu erau cuprinse in autorizatia de mediu.

Prefectul Mihai Ritivoiu a precizat ca a avut, marti, o discutie cu managerul fabricii de cauciucuri, caruia i-a comunicat nemultumirea mai multor timisoreni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005379 (s)