News Flash:

Timișorenii sunt invitați la dialog!

Sâmbătă, 30 septembrie, are loc dezbaterea publică "O capitală pentru toți: TM2023"

26 Septembrie 2023
139 Vizualizari | 0 Comentarii

Fundația FLIGHT lansează un nou proiect cu scopul de a afla părerea locuitorilor din Timișoara cu privire la orașul lor.

Sub numele de "Shine Your Light," acest proiect se inspiră din sloganul acestui an, când Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Scopul său este să completeze Programul Cultural Timișoara 2023, prin ocuparea spațiului public și stimularea reflecției și dialogului cu cetățenii.

Fundația FLIGHT i-a încredințat artistului emergent Alexandru Șumălan, cunoscut pentru creația sa de instalații, și sculptorului Benjamin Varga misiunea de a recrea spiritul timișorean în contextul capitalei culturale, prin intermediul unei instalații luminoase de mari dimensiuni. Această instalație simbolizează cetățeanul care "iluminează orașul prin el însuși," care inspiră, se implică și contribuie la transformarea orașului. Ea va fi expusă în Parcul Central "Anton Scudier" (în partea stângă a Monumentului Ostașului Necunoscut) până pe 25 octombrie și va fi accesibilă atât locuitorilor, cât și turiștilor care vizitează orașul.

Impactul acestei instalații asupra timișorenilor va fi întărit prin organizarea unor evenimente tematice în jurul ei. Copiii vor putea participa la ateliere de creație și tehnologie, precum și la discuții în perioadele 30 septembrie - 1 octombrie, 7 - 8 octombrie și 14-15 octombrie 2023, între orele 12:00 - 16:00.

Pentru adulți, organizatorii au pregătit o dezbatere publică intitulată " O capitală pentru toți: TM2023." Înainte de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii, mulți timișoreni s-au întrebat: "La ce îmi folosește faptul că Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii?" Autoritățile și instituțiile culturale au încercat să răspundă la această întrebare de-a lungul anilor de pregătire și mai ales în acest an.

Dezbaterea publică din 30 septembrie, care va începe la ora 11:00 în Parcul Central "Anton Scudier," va avea ca invitați pe prof.univ.dr. Adriana Babeți, prof.univ.dr. Marcel Tolcea și pe psihologul Mircea Dragu, toți fiind implicați activ în viața culturală și socială a orașului. Aceștia vor discuta cu toți cei interesați despre subiectele și întrebările pe care acest eveniment le abordează:

"Timișoreanul și titlul de Capitală Europeană a Culturii,"
"Cum contribui eu la acest titlu și la acest program?"
"Cum mă schimbă acest program?"
Intrarea este gratuită, iar evenimentul este realizat în parteneriat cu Comoara cu Artă, Asociația XEO, Bordos.ArtWorks Kft., și susținut de George - primul banking inteligent. Acest proiect face parte din Programul cultural național - Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Light Fest+ derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu finanțare din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006163 (s)