News Flash:

Primăria Timișoara a decis!

Panourile fotovoltaice din Parcul Justiției din centrul Timișoarei vor fi înlocuite cu lămpi alimentate de la rețeaua electrică

25 Septembrie 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a decis să aducă ilumineze corespunzător Parcul Justiției din centrul orașului. Acest lucru se va întâmpla în cel mult o lună. Această decizie implică înlocuirea panourilor fotovoltaice de pe cei 23 de stâlpi din parc cu lămpi alimentate de la rețeaua electrică.

Lucrările pentru acest proiect vor începe în săptămâna următoare și vor fi efectuate de echipe combinate de la societățile STPT și Horticultura. În prima fază, aceste echipe vor efectua săpături subterane pentru a verifica și repara rețeaua electrică care alimentează stâlpii, deoarece aceasta este foarte veche și necesita întreținere. După această etapă, suprafețele cu gazon afectate de intervenții vor fi restaurate de către Horticultura.

„Susținem ferm utilizarea energiei regenerabile, dar proiectul de modernizare a Parcului Justiției realizat în urmă cu aproximativ șapte ani nu a fost deloc eficient, din păcate. Felinarele nu funcționau toată noaptea, bateriile care acumulau energia solară în timpul zilei nu susțineau sistemul tot timpul și chiar am avut situații în care au dispărut. Lucrările de modernizare pe care le facem acum asigură un iluminat public constant și contribuie la creșterea siguranței în parc”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

Conform informațiilor furnizate de Primăria Timișoara, panourile fotovoltaice care vor fi demontate de pe stâlpii din Parcul Justiției vor fi depozitate la STPT. Destinația acestor panouri va fi stabilită ulterior.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005344 (s)