News Flash:

Atenție!

Ultima consultare publică pentru PUG are loc miercuri, 27 septembrie, în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara

25 Septembrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii

Noul Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Timișoara se va supune unei ultime etape de consultare publică înainte de a fi adus în discuția Consiliului Local pentru aprobare. Această consultare va avea loc pe data de 27 septembrie, începând cu ora 17:00, în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic General al Municipiului Timișoara și a Regulamentului Local de Urbanism aferent a fost pus la dispoziția publicului pentru consultare începând cu data de 7 august.

Noul Plan Urbanistic General stabilește regulile de urbanism pentru întregul oraș și oferă direcții principale pentru dezvoltarea armonioasă, coerentă și durabilă a Timișoarei.

Cetățenii din Timișoara care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, precum și intenția de a participa la ședință și de a lua cuvântul cu privire la proiectul de hotărâre supus consultării se pot adresa în scris Direcției Secretariat General – Serviciul Administrație Locală sau pot trimite contribuțiile lor în format electronic la adresa: camelia.crisan•primariatm.ro. Termenul limită pentru transmiterea acestor contribuții este 26 septembrie, ora 12:00.

Participanții care doresc să ia cuvântul în cadrul ședinței de consultare își vor putea exprima punctele de vedere doar cu privire la proiectul de hotărâre. Fiecare participant va avea la dispoziție un timp limitat de 3 minute pentru a-și expune opiniile.

”Printre obiectivele principale ale noului PUG se numără corectarea reglementărilor anterioare, care fie au fost insuficiente, fie au dus la o dezvoltare necorelată și lipsită de armonie. Noul PUG introduce reguli clare și detaliate pentru toți, astfel încât să se simplifice procesul de avizare a proiectelor mai puțin complexe. Odată aprobat, aceștia se vor putea autoriza direct în baza noului PUG, nefiind necesar un PUZ. Planul Urbanistic General actual a fost aprobat în urmă cu 21 de ani, prin HCL 157/2002. Termenul de valabilitate inițial a fost de 5 ani și a fost extins de mai multe ori. Ultimul termen de valabilitate este decembrie 2023”, a transmis primăria.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007918 (s)