News Flash:

Soferi din Timisoara cer inlocuirea calmatoarelor dure de pe arterele principale de acces in oras

30 Martie 2022
442 Vizualizari | 0 Comentarii
limitator

Prin intermediul unui grup pe Facebook, soferii din Timisoara si-au manifestat nemultumirea fata de decizia Primariei Timisoara de a monta alte patru calmatoare dure pe arterele principale de acces in oras. Soferii cer municipalitatii sa caute alta solutie de a facilita siguranta in trafic.
 
 
Pe principalele artere de intrare in Timisoara, din Freidorf, primaria a instalat patru calmatoare dure, de 5 cm inaltime. Unul este pe str. Ioan Slavici, la scoala, unul pe str. Nicolae Andreescu, la statia E7/trecerea de pietoni, unul pe str. Ardealul, la statia Liceului Auto si unul la trecerea de pietoni din jumatatea sectorului drept spre Ion Barac

Desi sunt necesare, soferii cer schimbarea strategiei de facilitare a sigurantei in trafic. Astfel, acestia propun sa fie montate calmatoare cu duritate mai redusa si cu inaltimi de maximum 3 cm, care vor facilita traficul doar prin respectarea limitelor de 30 de km/ora.

„Sunt foarte necesare in lipsa altor mijloace de siguranta a traficului, dar va solicitam instalarea de calmatoare cu duritate mai redusa, cu inaltimi de maxim 3 cm, daca nu pot fi securizate unele cu semafoare cu buton. Astfel, acestea pot fi traversate fara oprirea vehiculelor, doar prin respectarea vitezei sub 30 km/h de pe acele sectoare”, se afirma pe un grup de Facebook.

Propunerea este motivata si prin intarzierile pe care le pot suferi mijloacele de transport in comun (autobuzele) din cauza masinilor ce sunt nevoite sa incetineasca pentru a traversa in zonele respective. De asemenea, un astfel de tip de calmatoare instalate de PMT ar fi recomandate doar pentru zonele strict rezidentiale, unde sunt limitari de cel mult 5-10 km/ora.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004740 (s)