News Flash:

Grecia poate mari productia de ulei de floarea soarelui la nevoie

29 Martie 2022
394 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei

Ministrul grec al Agriculturii a anuntat ca, daca va fi nevoie, Grecia va mari productia de ulei de floarea soarelui.
 
 
In contextul confiatului intre Rusia si Ucraina, respectiv a sanctiunilor si problemele in lantul de aprovizionare care au aparut, Ministerul Agriculturii din Grecia a declarat ca productia de ulei de floarea-soarelui poate fi crescuta la nevoie. Astfel, grecii s-ar putea concentra pe productia de mai mult ulei pentru consumul casnic, mai degraba decat pentru biocombustibili, conform Reuters.

Grecia importa ulei de floarea soarelui din Ucraina si estimeaza importurile sale de grau moale din Ucraina si Rusia la aproximativ 250.000 de tone, aproximativ 30% din importurile sale totale de grau.

Guvernul le-a cerut furnizorilor, cum ar fi supermarketurile si alti comercianti, sa declare stocurile de produse precum faina, cereale, ingrasaminte, hrana pentru animale, floarea soarelui si alte uleiuri vegetale.

Consumatorii s-au repezit sa isi faca provizii, insa in momentul de fata, Grecia nu se confrunta cu lipsuri alimentare. Ministerul Agriculturii le-a transmis cetatenilor ca tara are suficiente stocuri.

Inflatia anuala de consum din Grecia a crescut rapid la 7,2% in februarie, cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, din cauza cresterii costurilor pentru energie, locuinte si transport.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006958 (s)