News Flash:

ISU Banat, dotat cu o cisterna de mare capacitate. Investitie de 85.000 de euro a CJT

30 Martie 2022
418 Vizualizari | 0 Comentarii
cisterna ISU

Incendiile de vegetatie fac anual prapad de-a lungul judetului nostru. Anul acesta, pe ideea „paza buna trece primejdia rea”, Consiliul Judetean Timis a inceput devreme pregatirile pentru succesul interventiilor in situatii de urgenta ale institutiilor aferente. Pentru ISU Timis, Palatul Administrativ a cheltuit cateva zeci de mii de euro pe o cisterna de mare capacitate. Vor mai fi achizitionate pe parcurs si alte echipamente.
 
 
Numarul incendiilor de vegetatie din judet a explodat in ultima perioada. Numai de la inceputul lunii martie si pana vineri au fost inregistrate 98 de incendii de vegetatie uscata in Timis, care au parjolit zeci de hectare de pamant. Unele dintre ele au izbucnit si in apropierea autostrazii, iar traficul a fost ingreunat din cauza fumului.

Sub auspiciile contextului actual, dar si din cauza privirii neincrezatoare pe care autoritatile o arunca spre vara, Consiliul Judetean Timis a achizitionat o cisterna de mare capacitate – 29.000 de litri.

Echipamentul va intra in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din judetul nostru si a scos din vistieria Palatului Administrativ aproximativ 85.000 de euro.

„Interventiile in cazul incendiilor de vegetatie vor fi mai rapide si eficiente. Consiliul Judetean Timis a dotat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta cu o cisterna de mare capacitate, de 29.000 de litri. Investitia se ridica la 420.000 de lei si va fi de mare folos pompierilor timiseni nu numai in cazul incendiilor de vegetatie, ci oriunde nu exista acces rapid la retele de apa. La nevoie, aceasta poate fi realimentata si din lacuri sau rauri. De asemenea, cisterna poate transporta si apa potabila in zone calamitate”, anunta CJ pe Facebook.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005886 (s)