News Flash:

Le-a fost interzisă intrarea

Rusia a impus interdicţie de intrare pe teritoriul său pentru mai mulţi oficiali moldoveni

21 Noiembrie 2023
144 Vizualizari | 0 Comentarii


Republica Moldova va persista în eforturile de protejare a spațiului său informațional, indiferent de deciziile sau răspunsurile din partea Moscovei, a transmis Ministerul de Externe și Integrare Europeană (MAEIE) de la Chișinău. Acest mesaj vine în contextul în care Rusia a instituit interdicții de intrare pe teritoriul său pentru mai mulți oficiali moldoveni, conform informațiilor furnizate de Deschide.md.


„Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spaţiul nostru informaţional împotriva oricărei ingerinţe externe şi să menţinem o poziţie fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride şi încercărilor de destabilizare a ţării noastre”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov.


Într-o notă diplomatică anterioară, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a informat că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la sediul MAE rus, unde a fost exprimat un "protest ferm" în legătură cu "persecuția politică a presei de limbă rusă în Republica Moldova" și blocarea site-urilor acestora.

„Ca măsură asimetrică, Lillian Darii a fost informat că mai multor oficiali din Republica Moldova le este interzisă intrarea în Federaţia Rusă”, a precizat MAE rus, fără a preciza numele celor care nu vor mai putea călători în Federaţia Rusă.

În luna octombrie, Republica Moldova a impus restricții de acces pentru 31 de portaluri de internet, majoritatea fiind controlate din Rusia

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006057 (s)