News Flash:

O mână de ajutor întinsă copiilor cu povești triste

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice din județul Timiș

17 Noiembrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii

Rotary Cetate Timișoara oferă sprijin copiilor cu dizabilități psihice din județul Timiș prin donarea unor echipamente medicale moderne.

Decizia de a ajuta copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a fost luată de Clubul Rotary Cetate Timișoara. În acest sens, clubul a făcut o donație către Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii din Timișoara, constând în echipamente de EEG și monitorizare a funcțiilor vitale. De asemenea, casa de tip familial pentru copii din localitatea Mânăstire, comuna Birda, a fost dotată cu aceste echipamente.

„Este vorba despre un proiect generos, valoarea sa fiind de zeci de mii de euro, colaborarea din acest an vizând trei obiective: dotarea cu echipamente medicale (trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara; dotarea cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului); dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmând să o recondiţioneze şi să se ocupe de dotarea sa şi de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor”, a transmis DGASPC Timiș.


Monica Trușcă, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, afirmă că sprijinul oferit de organizațiile neguvernamentale partenere este esențial pentru buna desfășurare a activității instituției.

„Mulţumim Consiliului Judeţean Timiș pentru susţinerea oferită şi pentru faptul că a fost mereu aproape de nevoile sociale ale comunităţii. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor noştri pentru că ne sunt alături şi pentru că, împreună reuşim să facem mai mult. Anul viitor vom continua proiectele comune, serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi din comunitate fiind foarte importante, mai ales dacă ţinem cont de faptul că multe familii, cu posibilităţi financiare reduse, nu au posibilitatea să îşi permită costul unor servicii de recuperare private”, a transmis Monica Trușcă.

Petru Deutsch, președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara, a subliniat că unul dintre echipamentele medicale donate reprezintă o inovație unică în regiunea de vest a țării.

„Rotary Cetate Timișoara va susține în acest an proiecte în parteneriat cu DGASPC Timiş. Intervenim în comunitate acolo unde identificăm o nevoie, așa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnăstire, comuna Birda, unde vom face dotări de mobilier și cele necesare pentru funcționare, sau centrelor care oferă recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități, unde vom oferi echipamente medicale speciale. Ne bucură foarte tare că putem achiziționa echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din această parte de țară care va funcționa într-un centru de stat. Susținem cu bucurie proiecte în zona socială și ne îndeplinim menirea de club de servicii în comunitate”, a afirmat Petru Deutsch.

Conform declarațiilor directorului DGASPC Timiș, în anul viitor se preconizează deschiderea unor noi case de tip familial, având în vedere necesitățile semnificative ale județului. Acest demers vine în contextul în care mulți dintre copiii pentru care se impune plasamentul de urgență provin din familii numeroase, având între cinci și șapte frați.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005744 (s)