News Flash:

Spațiile verzi din municipiu se vor îmbogăți

Primăria Timișoara anunță că urmează să planteze 2.600 de arbori în oraș

16 Noiembrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii


Timișoara va cunoaște o îmbunătățire a aspectului verde în viitor, deoarece Primăria a demarat campania de plantări de toamnă, având în plan să planteze 2.600 de arbori.

Primăria Timișoara a anunțat că a dat startul campaniei de plantări de toamnă, având în vedere sădirea a 2.600 de arbori pentru a îmbogăți spațiile verzi din oraș. Acești arbori vor completa aliniamentele existente, contribuind la extinderea zonelor verzi în oraș.

„În această toamnă ne concentrăm pe cartierele Timișoarei, unde vrem să creștem calitatea zonelor verzi. Plantăm nu doar arbori, ci și o gamă diversă de arbuști, flori și plante perene. Facem amenajări peisagistice în mai multe zone unde am avut lucrări de infrastructură, cum sunt parcările din Complex sau Clăbucet, dar și în zona Bălcescu, unde mulți arbori au fost tăiați cu ani în urmă. Tot în această perioadă, lucrăm și pe Cetății și Bogdăneștilor, unde lucrările de reabilitare a bulevardelor se aproprie de final și acum plantăm aliniamente noi de arbori”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Timișoara, campania de plantări are ca obiectiv nu doar îmbunătățirea aspectului estetic al orașului, ci și reducerea nivelului de poluare a aerului, scăderea temperaturilor în timpul verii și înfrumusețarea spațiilor verzi. Primele plante au fost introduse pe străzile Acad. Alexandru Borza, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Bulevardul Cetății, Bulevardul Regele Ferdinand I, Calea Aradului, Calea Circumvalațiunii, Carei, Martir Constantin Zabulica, Cugir, Dej, Haga, I. I. de la Brad, Luminița Boțoc, Martir Ion Miron, Parcul Catedralei, Parcul Copiilor, Pestalozzi și Piața 700.

„În această toamnă vor fi finalizate perdelele de arbori de-a lungul liniilor de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor – 537 de salcâmi și pe Bulevardul Cetății – 403 de frasini. De asemenea, sunt programate amenajări peisagistice în Piața Bălcescu și în parcările Clăbucet, Vaida Voievod și Lascăr Catargiu”, a precizat Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006449 (s)