News Flash:

Dacă legea impune...

Primăria Timișoara reduce 51 de posturi, dintre care 20 de conducere

16 Noiembrie 2023
143 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara intenționează să reducă 51 de posturi, inclusiv 20 de posturi de conducere, în conformitate cu modificările legislative impuse. Mai multe persoane urmează să fie concediate din cadrul instituției, iar autoritățile anunță că au elaborat o nouă organigramă pentru a se conforma schimbărilor legislative.

„Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung impune autorităților locale adoptarea unor măsuri de reorganizare. Ca urmare, și Primăria Timișoara a fost obligată să elaboreze o nouă organigramă, în conformitate cu prevederile legislative din actul normativ menționat”, a transmis Primăria Timișoara.

Datorită modificărilor legislative, Primăria Timișoara anunță o reducere cu 10% a numărului total de posturi, adică desființarea a 51 de posturi existente. Această măsură include eliminarea posturilor de șef birou și a structurilor aferente. De asemenea, numărul posturilor de conducere va fi redus la maxim 8% din totalul posturilor, ceea ce se traduce prin desființarea a 20 de posturi de conducere la nivelul instituției. Implementarea acestor măsuri este prevăzută până la data de 31 decembrie 2023.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei se află în procedura de transparență și este publicat pe site-ul instituției. Cetățenii din Timișoara au o perioadă de zece zile pentru a transmite propuneri și observații cu privire la documentație.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006993 (s)