News Flash:

Un pas important spre digitalizare

5.000 de bibliorafturi cu acte din arhiva Primăriei Timișoara vor fi scanate

15 Noiembrie 2023
134 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara face un progres semnificativ în procesul de digitalizare. Ea va beneficia de fonduri europene pentru scanarea a 5.000 de bibliorafturi cu documente din arhiva instituției.

Arhiva extinsă a Primăriei Timișoara, care adăpostește zeci de mii de bibliorafturi conținând documente, va deveni accesibilă și în format digital. Municipalitatea a demarat procesul de scanare a 5.000 de bibliorafturi, iar acesta este programat să fie finalizat în luna decembrie.

„De jumătate de an am început digitalizarea actelor din arhiva primăriei. 5.000 de bibliorafturi în această etapă pe care o terminăm în decembrie. E o premieră pentru administrația locală timișoreană. Facem acest pas de normalitate pentru o primărie de secol XXI. Este unul din mai multe proiecte de digitalizare pe care le realizăm cu finanțare europeană sau din bugetul local”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Primarul a subliniat că în prezent, pentru a obține un document din arhiva instituției, este necesar un timp considerabil pentru a-l localiza.

„Mii și mii, zeci de mii de bibliorafturi sunt aici, în arhiva primăriei. Dacă vrei să cauți un document, asta înseamnă foarte mult timp până când îl găsești. Noi acum am pornit un proiect în care digitalizăm peste 5.000 de bibliorafturi aici, în primărie. O firmă externă le ia de aici, le scanează și le trece printr-un software. Asta înseamnă că dacă cauți un fragment de text, nu trebuie să citești documentul ca să-l și găsești. Ăsta este doar unul dintre multele noastre proiecte de eficientizare a administrației, să facem ca să funcționeze mai rapid, și de digitalizare, pentru că vrem să trecem și cu această administrație locală în secolul 21, așa cum merită Timișoara”, a afirmat primarul Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005894 (s)