News Flash:

Romania ar putea fi sanctionata din cauza preturilor la RCA

3 Noiembrie 2016
1375 Vizualizari | 2 Comentarii
rca2
Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) considera ca plafonarea tarifelor pentru politele asigurarilor de raspndere civila auto (RCA) de catre Guvern incalca legislatia comunitara, astfel ca va sesiza Comisia Europeana.
„Ca urmare a aprobarii de catre Guvern a tarifelor plafonate pentru polita de asigurare obligatorie auto, UNSAR isi reafirma intentia de a actiona pe toate caile posibile pentru ca reglementarile specifice acestui domeniu sa respecte cadrul legislativ existent atat la nivel national, cat si european”, se arata intr-un comunicat al UNSAR.
Uniunea considera ca plafonarea tarifelor RCA „incalca un principiu de baza prevazut de Constitutia Romaniei, cel al unei piete libere, concurentiale, iar membrii UNSAR analizeaza in acest moment cele mai bune variante de a actiona impotriva acestei prevederi”.
UNSAR a sesizat deja Comisia Europeana cu privire la incalcarile Directivei 2009/138/CE si ale Tratatului de functionare al Uniunii Europene, „existand premisele ca Romania sa fie sanctionata pentru incalcarea legislatiei comunitare”, avertizeaza reprezentantii societatilor de asigurare.
Detalii pe Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005125 (s)