News Flash:

Teren nou pentru construirea de locuinte ANL la Timisoara

2 Noiembrie 2016
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
anl
Municipalitatea timisoreana pune la dispozitia ANL zeci de mii de metri patrati de teren intravilan in doua locatii, pentru construirea de locuinte destinate tinerilor, pe care acestia si le vor putea cumpara ulterior de la primarie. 
In zona Ovidiu Balea, tinerii isi vor putea construi pe cate 300 mp fiecare, iar in zona Ion Ionescu de la Brad se vor ridica patru blocuri cu cate sase etaje si cu cate 50 de apartamente, care le vor fi repartizate tinerilor, dar si medicilor si cadre didactice. 
''In curand vom pune la dispozitie parcelele de teren pe care tinerii isi pot construi locuinte. Sunt 128 de parcele, in suprafata de cate 300 mp fiecare, pe strada Ovidiu Balea. Acum se desfasoara operatia de dezmembrare a parcelei mari. (...). De asemenea, este in curs de finalizare dezlipirea terenului intravilan de pe Ion Ionescu de la Brad, de 19.000 mp de teren, in cadrul unui proiect ce va intra in studiu de fezabilitate pentru construirea a patru blocuri de locuinte in regim ANL, cu cate sase etaje si cu cate 50 de apartamente. Cate un bloc va fi destinat tinerilor medici si profesori, iar doua, altor categorii de tineri'', a declarat marti primarul Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa. 
Edilul a mentionat faptul ca la urmatoarea sedinta de consiliu local vor fi adoptate criteriile suplimentare de punctare a solicitarilor si a garantat ca ''totul va fi ultra-transparent si ultra-corect''. 
Primarul a subliniat faptul ca in Timisoara au fost construite pana acum doar 280 de locuinte ANL din care s-au vandut 197, ramanand de vanzare inca 83 de apartamente, pentru sase dintre ele fiind depuse cereri de vanzare. El a mai precizat ca a adus corectii in legislatia locala care nu le permitea tinerilor chiriasi ANL sa-si cumpere locuintele. 
''Interesul primariei este sa le vindem foarte repede, noi nu avem interes sa facem bani de pe aceste locuinte. Am vrut sa corectez un rau mostenit, acela ca tinerii timisoreni nu au putut de ani de zile sa-si cumpere locuintele, pentru ca era un hatis birocratic. (...). Am constatat ca vina era in primarie, nu la ANL. (...) Am adus corectiile de rigoare sa putem vinde locuintele catre tineri. Chiriile sunt mici la inceput si nu cred ca merita sa se plateasca chirii, ci sa ia credite, sa-si cumpere acele apartamente si sa devina proprietarii respectivelor locuinte'', a detaliat Nicolae Robu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006323 (s)