News Flash:

Clasa cu profil tehnician veterinar din 2022 in Timis. Specializarea nu se mai face de patru ani in judet

16 Noiembrie 2021
401 Vizualizari | 0 Comentarii
caine

O clasa cu profil de tehnician veterinar se va infiinta anul viitor scolar la Colegiul „Casa Verde” din Timisoara. Specializarea a disparut de patru ani din alegerile elevilor de clasa a VIII-a, in contextul in care este nevoie de cat mai multi oameni pe piata muncii.
 
 
Clasa cu specializarea de tehnician veterinar va fi infiintata la Colegiul „Casa Verde” din Timisoara. Nu mai exista o astfel de specializare de patru ani in Timis, iar Inspectoratul Scolar a remarcat faptul ca nu exista licee complete cu specializara in domeniul agricol, doar clase de profil la Jimbolia, Lovrin, Ciacova, Deta.

 

„Mai sunt clase cu profil agricol in judet, nu unitati de invatamant cu profil agricol pe toata verticala liceului. Este deficit de resursa umana identificat de partenerii operatori economici, care au venit cu solicitarea si dorinta de a infiinta astfel de clase cu profil tehnician veterinar. Asta inseamna specializare de liceu tehnologic”, explica Marin Popescu, inspectorul scolar general al Timisului.

Clasa cu profil de tehnician veterinar va aparea in optiunile elevilor de clasa a VIII-a care se inscriu la liceu in 2022. Demersul a fost facut de Inspectoratul Scolar Timis si compania Smithfield, care va oferi posibilitati de practica, burse si internship pentru elevi si viitorii studenti, in contextul in care exista nevoia de persoane specializate in acest domeniu in judet. Colegiul „Casa Verde” are autorizare si cadre didactice specializate pentru profilul tehnician veterinar si chiar zootehnie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004980 (s)