News Flash:

Cinci strazi din zona Calea Aradului vor fi modernizate cu 8,5 milioane de euro. Acum se afla la stadiul aprobarii studiului de fezabilitate

15 Noiembrie 2021
380 Vizualizari | 0 Comentarii
calea aradului

Primaria Timisoara pregateste „investitiile anului viitor in infrastructura”. Vrea sa reabiliteze cinci strazi din zona Calea Aradului, cu aproape 8,5 milioane de euro. Consilierii locali vor aproba in curand studiul de fezabilitate pentru care exista contract de doi ani, dar pana la santier mai e cale lunga.
 
 
Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investitie „Amenajare zona Procopiu” ajunge in urmatorul plen al consiliului local. Este vorba despre strazile Stefan Procopiu, Eugen Coseriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei si strada adiacenta Aldea Teodorovici.

„Proiectul va moderniza intreaga zona, care in momentul de fata nu are trotuare, spatii verzi, piste pentru biciclisti, parcari si accese. (…) Va contribui la diminuarea surselor de poluare si ameliorarea calitatii mediului inconjurator, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzator si a unui sistem de colectare si scurgere a apelor de pe platforma strazilor”, au precizat reprezentantii primariei.

Vor fi lucrari pe o lungime de peste 2,5 km. Va fi modernizat carosabilul pe o suprafata de aproape 24.000 mp, vor fi amenajate trotuare pe aproape 4.500 mp, se vor face putin peste 1.500 mp de accese, pe 1.633 mp vor fi amenajate piste de biciclete si pe 6.600 mp vor fi facute spatii verzi.

Investitia include si realizarea retelelor de iluminat public, canalizatia subterana pentru cabluri, retelele de apa, de canalizare, de canalizare pluviala si de alimentare cu gaz.

Studiul de fezabilitate a fost intocmit de Drum Proiect SRL din Timisoara in baza unui contract pentru SF si PT semnat inca din 27 noiembrie 2019. Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 42.011.869 lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 8,5 milioane de euro. Doar constructiile si montajul ar fi estimate la 36,6 milioane de lei cu TVA.

De indata ce va avea SF-ul aprobat, societatea Drum Proiect SRL va putea pregati proiectul tehnic, caietele de sarcini si detaliile pentru executie necesare pentru pornirea licitatiei pentru executie, care ar trebui sa fie gata in 60 de zile. A durat insa aproape doi ani pentru intocmirea studiului de fezabilitate, care trebuia predat primariei in 120 de zile de la data emiterii ordinului de incepere, astfel ca nu se stie cat de repede va ajunge documentatia pe C.D. Loga.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006269 (s)