News Flash:

Dezvoltarea in forta pe str. Grigore Alexandrescu. Fara iluminat public si fara treceri de pietoni

15 Noiembrie 2021
319 Vizualizari | 0 Comentarii
str Grigore Alexandrescu

Dupa mai bine de un an de santier, str. Grigore Alexandrescu tot nu are iluminat public. Nu era prevazut in proiect. Are insa patru benzi de circulatie si gard care delimiteaza carosabilul de zona pietonilor, pentru ca soferii sa nu parcheze pe trotuare si piste de biciclete. Nu are nici zebre.
 
 
Santierul de pe str. Grigore Alexandrescu, bucata de leaga Calea Torontalului de Calea Aradului, a inceput teoretic in iulie 2020. Pe o lungime de 800 de metri erau doua benzi, fara trotuare si iluminat public.

„Scopul proiectului este de a imbunatati conditiile de circulatie in partea de nord-vest a municipiului prin amenajarea strazii cu doua benzi de circulatie pe sens, amenajare trotuar, piste de biciclete, locuri de parcare, zone verzi si realizarea unei intersectii tip sens giratoriu la intersectia cu Calea Torontalului, rezultand o mai buna functionalitate a zonei”, scrie in documentatia primariei.

Au fost mari probleme pe santier, a fost nevoie inclusiv de mutarea unor stalpi de curent, lucrarile au fost oprite, dar in cele din urma au fost reluate si aproape finalizate.

Timisorenii care locuiesc in zona spun insa ca problema iluminatului public n-a fost rezolvata si drumarii n-au amenajat nicio trecere de pietoni pe tronsonul aflat in santier.

„Nu au fost facute treceri de pietoni pe toata strada intre Torontalului si Aradului si trebuie sa mergi un kilometru ca sa treci dintr-o parte in alta a strazii. Au pus bariere de tabla ca sa nu se parcheze pe pista si nici locuri de parcare nu sunt, e ocupata mai mereu prima banda de masini parcate”, ne-a scris un cititor.

Nici nu avea cum sa fie rezolvata problema iluminatului public, pentru ca in documentatia PMT erau cuprinse doar extinderea carosabilului la patru benzi, amenajare podet peste canal, amenajarea giratiei la intersectia cu Torontalului, amenajare trotuare, piste de biciclete, zone verde, lucrari pentru siguranta circulatiei si retele edilitare – canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa, canal tehnic.

Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca au primit sesizari cu privire la lipsa iluminatului public si ca va extinsa si acolo reteaua.

De lucrari s-a ocupat Super Construct, in baza unui contract suplimentat in cele din urma la 7 milioane de lei, din care 6 vin de la bugetul de stat.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006683 (s)