News Flash:

Bucata de Inel IV la care se lucreaza de sase ani, aproape gata. Ruben Latcau a fost pe santiere

15 Noiembrie 2021
397 Vizualizari | 0 Comentarii
inel

Pare ca lucrarile au fost reluate pe Drumul Boilor, noua sosea ce leaga Timisoara de Mosnita, desi situatia juridica a terenurilor inca nu a fost reglementata. Viceprimarul Ruben Latcau a vizitat cateva santiere si a ajuns si pe Inelul IV, pe un tronson la care se lucreaza de sase ani. Spune ca traficul s-ar putea deschide in doua saptamani.
 
 
Viceprimarul Timisoarei a mers pe cateva santiere, inclusiv pe tronsonul Macin-Constructorilor din Inelul IV de circulatie, aflat de sase ani in lucru. Santierul a inceput de la sfarsitul anului 2015 si ar fi trebuit sa fie gata doar in opt luni.

 

„Este un santier despre care nu am vorbit foarte mult. A inceput in 2015 si a fost de facto abandonat in ultimii ani. (…) S-a turnat primul strat de asfalt si pana la sfarsitul acestei luni va fi deschis si acest sector de drum. El leaga Calea Sever Bocu de Avram Imbroane si este inca un tronson din Inelul 4 ce va fi dat in circulatie”, explica Latcau.

Despre ultimul inel de circulatie, care porneste din zona AEM si ajunge in Dambovita, se vorbeste inca de pe vremea administratiei Ciuhandu. Atunci s-ar fi amenajat cateva bucati de drum, dar lucrarile s-au oprit in zona Padurii Verzi.

Prin 2015 a fost reluata ideea inchiderii Inelului IV. Primaria Timisoara se apuca sectorul Macin-Constructorilor, cu un sens giratoriu la intersectia cu str. Demetriade. Este vorba despre 1,6 km de sosea, de care trebuiau sa se ocupe Societatea de Drumuri Municipale cu Instgat SRL si Cons Electrificarea Instal. Reprezentantii primariei se laudau atunci ca sunt firmele care au lucrat la Pasajul Michelangelo si ca treaba ar trebui sa mearga ca unsa.

Lucrarea a fost adjudecata la un pret de 6 milioane de lei fara TVA, in conditiile in care valoarea estimata era de 11,8 milioane lei, tot fara TVA, iar santierul ar fi trebuit sa fie gata in opt luni.

Initial, lucrarile ar fi trebuit sa fie gata in februarie 2017. Au aparut probleme cu terenul, dupa ce Romsilva a sesizat primaria ca traseul propus trece printr-o zona care figureaza ca padure. Totul s-ar fi rezolvat cu o donatie de teren de la firma Continental.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007230 (s)