News Flash:

5 angajați MAI au fost trimiși în judecată!

Procurorii de la Direcția Anticorupție Timișoara au finalizat un dosar de mită pentru permise de conducere

15 Februarie 2024
114 Vizualizari | 0 Comentarii


Procurorii de la Direcția Anticorupție Timișoara au finalizat investigațiile într-un dosar de mită legat de eliberarea permiselor de conducere. Aceștia trimit în judecată 9 persoane, dintre care 5 sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit anchetatorilor, faptele de corupție sunt legate de procesul de eliberare a permiselor de conducere de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Arad.

„În acest dosar au fost trimiși în judecată nouă inculpați, între care cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducător auto în perioada 2022 – ianuarie 2023”, precizează DNA.


În fața instanței vor fi trimiși și un instructor și un administrator de la școala de șoferi, alături de doi candidați.

Potrivit procurorilor, polițiștii examinatori de la Serviciul Permise Arad primeau mită prin intermediul instructorilor auto. Aceștia primeau sume cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a falsifica examenele practice.


„Concret, banii ar fi fost remiși celor cinci polițiști de către intermediari fie direct fie prin plasarea acestora în portiera dreapta-față a autoturismului cu care urma să se susțină proba practică. De cele mai multe ori, înainte de începerea examinării intermediarul l-ar fi <> pe polițistul examinator cu următoarele cuvinte: <>, acest lucru însemnând pentru examinator că doar acea persoană era dispusă să remită/a remis sume de bani pentru a fi ajutată. De precizat este faptul că, spre deosebire de persoanele favorizate în maniera de mai sus, candidații care susțineau proba practică fără a remite sume de bani ar fi fost conduși pe trasee dificile, astfel încât să aibă cât mai multe ocazii de a comite greșeli și implicit pentru a nu promova proba respectivă”, precizează procurorii.


După o investigație financiară, polițiștii Bozgan Marian Ioan, Bezergheanu Daniel, Ghergheș Ioan, Stoica Ionuț Tiberiu și Mironescu Vasilică Bogdănel au fost investigați sub suspiciunea că nu ar fi putut justifica sursele de bani ce totalizau între 300.000 de lei și 206.515 de euro. În acest context, au fost instituite măsuri asigurătorii, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Arad. Precedent, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu 13 inculpați, acuzați de dare de mită și complicitate la luare de mită.

Cei cinci polițiști, instructorul auto și administratorul școlii de șoferi sunt supuși controlului judiciar, în timp ce cei doi candidați care au oferit mita sunt judecați în stare de libertate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005050 (s)