News Flash:

Atenție! Râurile din Timiș și Caraș-Severin se vor umfla!

Hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru Banat

14 Februarie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii

În Banat, a fost emis un cod galben de inundații, cu avertizări pentru râurile din Timiș și Caraș-Severin, care sunt prognozate să crească și să depășească cotele de apărare.

Specialiștii hidrologi au emis avertismente pentru râurile Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna. Se prevede că vor apărea scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, iar nivelurile râurilor mici vor crește rapid, existând riscul de inundații locale și creșteri semnificative ale debitelor și nivelurilor apelor.

„Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”, au comunicat hidrologii.

Personalul de la Apele Române Banat monitorizează cu atenție toate cursurile de apă, cu accent pe cele aflate sub avertizarea hidrologică actuală. Conform informațiilor lor, debitele apelor sunt în descreștere. Avertizarea de inundații rămâne valabilă până la data de 14 februarie, la ora 24:00.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004743 (s)