News Flash:

Vizită importantă în orașul de pe Bega

Primarul din orașul german Ulm și vicepreședinta Bundestag-ului vin în vizită la Timișoara

7 Septembrie 2023
155 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul din Ulm, Germania, va efectua o vizită la Timișoara, fiind însoțit de o delegație de politicieni locali și funcționari din cadrul primăriei. Această vizită va avea loc în perioada 8-11 septembrie și va include obiective și evenimente legate de programul Capitalei Culturale. De asemenea, și vicepreședinta Bundestag-ului, Göring-Eckardt, va sosi la Timișoara.

Orașul Ulm este un centru important pentru comunitatea șvabilor bănățeni din landul Baden-Württemberg. Recent, au organizat la Timișoara "Zilele Șvabilor Bănățeni," la care au participat peste 1.000 de etnici germani.

Primarul Timișoarei consideră că vizita acestui primar german contribuie la consolidarea poziției orașului pe harta diplomatică a Europei.

De asemenea, este planificat un concert la Timișoara, în paralel cu un eveniment similar la Gera. La sfârșitul lunii septembrie, va avea loc un maraton cultural între Timișoara și Germania, în cadrul programului Capitalei Europene a Culturii, susținut financiar de către Ministerul Federal al Culturii din Germania. Acest program va include două concerte majore cu "Gurre-Lieder" de Schönberg, unul la Timișoara și celălalt la Gera, în septembrie 2023. La evenimentul de la Timișoara va participa vicepreședinta Bundestag-ului, dna. Göring-Eckardt.

„Pentru Timișoara este foarte important să fie prezentă pe harta diplomatică a Europei. Suntem mândri de colaborarea noastră profundă și cu Ulm, și cu Gera. Anul Capitalei Culturale creează punți de colaborare între Timișoara și Germania și această deschidere a partenerilor germani față de Timișoara este o dovadă importantă de încredere în programul nostru de Capitală Culturală și sunt încrezător că va genera noi oportunități de colaborare și în anii următori”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Această producție impresionantă implică peste 350 de artiști din diverse instituții culturale, printre care se numără Filarmonica Banatul, Opera Națională din Timișoara, Liceul de muzică „Ion Vidu„ Timișoara, Corul de copii Rutheneum Gera și Orchestra și corul Althenburg Gera Theater.

Primul spectacol este programat să aibă loc în Gera pe 22 septembrie, urmat de spectacolul din Timișoara, care va avea loc în Parcul Rozelor pe 29 septembrie. Ambele reprezentații vor fi onorate de prezența oficialităților de rang înalt din Germania, inclusiv președintele Bundesrat-ului, dl. Bodo Ramelow, la Gera, și vicepreședinta Bundestag-ului, Göring-Eckardt, la Timișoara. Primarul Dominic Fritz va avea întâlniri cu ambii oficiali germani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005380 (s)