News Flash:

Primaria Timisoara si Consiliul Local, invinse din nou de Sindicatul Angajatilor. Vor plati cheltuielile de judecata

5 Aprilie 2022
344 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara castiga o alta lupta impotriva aparatului administrativ local. Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au respins recursul cerut de Primaria Timisoara si Consiliul Local, iar decizia este definitiva.
 

 
In data de 4 aprilie 2022, Curtea de Apel Timisoara a pus capat procesului in care Primaria Timisoara si Consiliul Local cer repunerea in valabilitate a concursului organizat in ianuarie, prin care 22 de posturi din cadrul institutiei de pe C.D. Loga au fost disponibilizate in baza primei organigrame.

„Respinge recursul declarat de paratii recurenti Primarul Municipiului Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara Municipiul Timisoara impotriva sentintei civile nr.7/10.01.2022 pronuntata de Tribunalul Timis in dosar nr.5714/30/2021 in contradictoriu cu reclamantul intimat Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timisoara si din Serviciile aflate in Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara in reprezentarea urmatorilor membri de sindicat: Chis Culita; Toc Mirela Adriana; Crisovan Florian Adrian; Belu Alina; Gosa Mirela ; Cioca Vasile Florin Alexandru , Suciu Marius llie; Hoarca Cristian , Caragiov Cristian; Astefanoaie Mioara; Cheta Vlad; Bandrabur Andrei”, se arata in decizia instantei.

Concursul ramane suspendat, iar municipalitatea este nevoita sa achite cheltuielile de judecata. Decizia este definitiva.

„Obliga paratii recurenti la plata catre reclamantii intimati a sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocat diminuat, conform art.451 alin 2 Cod de Procedura Civila Definitiva” aflam din aceeasi sursa.

De asemenea, Tiberiu Negrei a precizat ca dosarul privind anularea primei organigrame a administratiei Fritz a fost amanat, urmand sa fie judecat in luna mai.

Tot azi am avut la Tribunalul Timis dosarul cu anularea HCL-ului cu organigrama din 2021 si a actelor subsecvente, inclusiv a concursului de recrutare pentru 22 de functii publice. Am solicitat amanarea judecatii pentru a studia toate inscrisurile depuse de partea adversa, prin avocatul Sergiu Sanila, Decanul Baroului Timis. Urmatorul termen de judecata: 16 mai 2022. Vineri, 01 aprilie 2022, au fost transmise inscrisurile la tribunal de catre avocatul Stanila, declara pentru Tion juristul Tiberiu Negrei, presedintele Sindicatului Liber al Anagajatilor din Primaria Timisoara.

Pe cand o lupta este gata, o alta continua

Va reamintim ca in data de 21 martie, Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timisoara a trimis o sesizare catre Institutia Prefectului de Timis, prin care contesta legalitatea hotararilor CL cu privire la infiintarea Administratiei pentru Educatie si Sanatate in Municipiul Timisoara si noua organigrama, cerand sa fie anulate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006884 (s)