News Flash:

Primaria Timisoara ia un credit de 20 de milioane de euro. Cum are de gand sa investeasca banii?

24 August 2021
406 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timisoara

Dominic Fritz a anuntat, marti, contractarea unui credit de 20 de milioane de euro, bani necesari pentru cofinantarea proiectelor desfasurate cu fonduri europene, cum ar fi achizitia de tramvaie noi sau lucrari de infrastructura rutiera.
„Vom contracta un credit de 20 de milioane de euro care sa cofinanteze proiectele noastre de tramvaie si pe Calea Bogdanestilor. Rambursarea se va face in 15 ani, la o dobanda de 1,15%. Primii trei ani e o perioada de gratie si este o dobanda incredibil de mica. Sunt bani pe care putem sa-i luam foarte ieftin. Este un credit de investitii, nu de functionare. Nu platim cheltuielile curente, ci investim ca sa crestem calitatea serviciilor si capacitatea transportului in comun”, a spus, marti, Dominic Fritz.

Creditul va fi luat de la BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare) si va avea 3 ani de gratie.

Consultanta de la Banca Mondiala
Potrivit primarului Timisoarei, odata cu contractarea creditului, PMT semneaza un parteneriat cu BERD, specialistii Bancii Mondiale urmand sa asigure consultanta „pentru schimbarile sistemice si reformele de politici publice in transportul public”.

„Intram in parteneriat cu BERD, ei, pe de o parte, ne dau bani pentru proiectele strategice, pe de alta parte ne dau consultanta si ajutor cu expertii lor pentru schimbarile sistemice si reformele de politici publice in transportul in comun de care avem nevoie. O sa urmeze, supun acest proiect, aceasta colaborare, si la votul consiliului local si apoi o sa urmeze negocierile finale pentru contract”, a mai explicat Fritz.

Primaria Timisoara a obtinut bani europeni pentru 21 de tramvaie noi, construite in Turcia, carora trebuie sa le asigure cofinantarea. De asemenea, 89,5 de milioane de lei din totalul de 148,85 milioane pentru Calea Bogdanestilor vin de la Uniunea Europeana.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006257 (s)