News Flash:

Baza Uszoda e tot ruina. Primarul Fritz anunta redeschiderea ei „chiar in aceasta vara”

23 August 2021
535 Vizualizari | 0 Comentarii
baza uszoda

Mai e putin si se incheie vara, iar administratia locala n-a reusit inca sa se tina de promisiune si sa redeschida Baza Uszoda. Conceptul de revitalizare a fost prezentat acum mai bine de o luna, dar muncitorii tot n-au trecut pragul ruinei din centrul Timisoarei, care ar fi trebuit redeschisa „inca din aceasta vara”. Sau cel putin asa ar fi vrut primarul.
Sunt aproape trei luni de cand primarul Dominic Fritz a promis reconversia si redeschiderea Bazei Uszoda „inca din aceasta vara”. Anuntul a fost facut in 7 iunie, iar o luna mai tarziu inca nu se intamplase nimic acolo. O luna mai tarziu, in 5 iulie, edilul-sef a anuntat ca exista deja un proiect gandit de o echipa de studenti de la Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Timisoara, „un concept de revitalizare a acestui spatiu si transformare a lui intr-un loc cultural si de recreere pentru timisoreni”.

„Daramam gardurile din beton care acum separa baza Uszoda de parc, dar le vom pastra pe cele vechi, vom reface terenurile de baschet si vom transforma cel putin unul dintre bazine intr-un loc de spectacole si proiectii de film. Evident, amenajarea de la Uszoda este o solutie temporara pana cand vom obtine fondurile necesare unei reabilitari complete”, spunea primarul Timisoarei, in iunie.

De la Uszoda au fost scoase totusi 100 de tone de gunoaie, potrivit aceleiasi surse. Muncitorii ar fi trebuit sa apara deja la Uszoda, dar nu s-a mai intamplat nimic acolo. In urma cu o luna si jumatate, Fritz anunta ca lucrarile „ar putea sa inceapa in cateva saptamani, astfel incat sa putem deschide Uszoda inca din aceasta vara”.

El anuntase atunci demolarea gardurilor, refacerea zonei verzi, amenajarea unei zone de relaxare, refacerea terenurilor de sport, amplasarea de garduri de protectie si un amfiteatru temporar pentru piese de teatru sau proiectii de film in bazinul mare.

Suntem la final de august, iar Baza Uszoda arata la fel. Nu s-a intervenit deloc. De altfel, Fritz vorbea inca din campania electorala din 2020 despre planurile de promovare a sportului de masa in Timisoara, chiar de la Uszoda.

Dupa 1990, Baza Uszoda, candva unul dintre cele mai puternice centre de natatie din Timisoara, a cazut in paragina. Autoritatile publice din ultimii 28 de ani nu s-au mai interesat de soarta bazei sportive, locul devenind un adapost pentru oamenii strazii. In urma cu opt ani, timisorenii au vrut sa atraga atentia autoritatilor si au protestat cu lanterne in fata Uszoda.

Ruina de langa Parcul Central a fost, pana in 2016, in proprietatea statului roman. Ministerul Educatiei o daduse in administrare Clubului Sportiv Scolar nr. 1 din Timisoara. Ceea ce a mai ramas din celebra baza a ajuns la primarie la inceputul anului 2016, cand fostul primar Nicolae Robu vorbea despre un proiect de amenajare. S-a ajuns apoi la discutii despre demolare, au existat noi proteste, dar in cele din urma nu s-a mai intamplat nimic cu celebra Uszoda, care se intinde pe 4.500 mp. Acum, noua administratie promite reconvensia si redeschiderea, iar apoi un proiect amplu de reabilitare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006531 (s)