News Flash:

Primaria Timisoara cauta din nou firme care sa reabiliteze termic doua blocuri din oras

28 Martie 2022
292 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Administratia locala a anuntat deschiderea licitatiei pentru anveloparea a doua blocuri din oras, din cele 60 cate mai trebuie. Poate fi esecul ultimelor licitatii pe aceeasi speta evitat?
 
 
Primaria Timisoara anunta reluarea procedurilor de achizitie publica pentru reabilitarea termica a „primelor doua imobile din totalul celor 60 de blocuri ramase de executat, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020”.

Concret, vor fi reabilitate imobilul situat pe str. Aries nr. 20, cu 120 de apartamente, construit in anul 1978, respectiv cel de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, cu 72 de apartamente, constructie datand din anul 1970.

Valoarea estimata a lucrarilor de executie este de cca. 580.000 de euro (TVA inclus) – pentru primul bloc de locuinte, respectiv aproximativ 321.000 de euro (TVA inclus) pentru cel de-al doilea.

Pentru cresterea eficientei energetice a celor doua imobile se vor executa mai multe tipuri de lucrari. Va fi inlocuita tamplaria exterioara existenta, inclusiv a celei corespunzatoare accesului in bloc, cu tamplarie termoizolanta, iar tamplaria trebuie dotata cu dispozitive/fante/grile pentru aerisire si evitarea aparitiei condensului. Vor fi inchise balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, inclusiv termoizolarea termica a parapetilor sau inlocuirea acestora cu panel PVC. De asemenea, se va actiona in vederea termo-hidroizolarii planseului peste ultimul nivel, dar si pentru izolarea termica a planseului peste subsol si lucrari conexe de tipul: reparatii, trotuar perimetral, finisaje etc.

Va reamintim ca, unul dintre cele mai mari esecuri ale Primariei Timisoara este in domeniul reabilitarii termice a blocurilor din Timisoara. In urma multelor licitatii deschise, fie nu s-au primit oferte, fie ofertele depuse au fost retrase.

„Administratia precedenta a incercat de mai multe ori sa gaseasca un constructor pentru aceste lucrari, licitatie dupa licitatie nu s-a prezentat nimeni. Nu pot sa inteleg de ce au reluat de 5-6 ori aceeasi procedura, cu aceeasi solutie proasta, in timp ce Uniunea Europeana astepta sa ne finanteze aceste proiect. Din cele 17 contracte de finantare semnate pe programul 2013-2020, doar doua au fost implementate, si acelea partial. Anul trecut am inceput sa schimbam solutia tehnica pentru toate blocurile, sa ne intoarcem la studiul de fezabilitate si sa alegem o solutie de executie ce poate fi si executata”, afirma viceprimarul Ruben Latcau pe Facebook.

Finantarile au fost aprobate prin 2018 si 2019, iar municipalitatea a reusit sa semneze 18 contracte de finantare prin POR 2014-2020, pentru 68 de blocuri din oras. Au fost alese trei solutii tehnice pentru anvelopare: polistiren (sapte blocuri), vata minerala bazaltica (un bloc) si panouri sandwich din aluminiu (60 de blocuri). Termenul maxim de implementare fiind 31.12.2023. Dintre acestea, 7 blocuri au ca sistem termoizolant polistirenul; 1 bloc are prevazut sistemul termoizolant cu vata minerala bazaltica; iar in privinta celor 60 de blocuri prevazute initial cu sistem termoizolant din panouri sandwich din aluminiu, este prevazuta schimbarea solutiei tehnice.

Noutatea acestei licitatii pe care o anunta administratia locala este modificarea solutiei tehnice, din panouri de tip sandwich in vata minerala, precum si actualizarea devizelor, in corelatie cu noile niveluri ale preturilor practicate pe piata materialelor de constructii.

„Pentru deblocarea programului finantat din fonduri europene destinat reabilitarii termice a blocurilor, la nivelul Primariei Timisoara s-a decis, la finalul anului trecut, revizuirea documentatiei tehnico-economice si a indicatorilor tehnico economici – faza proiect tehnic, in sensul modificarii solutiei tehnice propuse anterior. Aceasta s-a dovedit nefezabila, in conditiile in care procedurile de licitatie publica lansate de municipalitate, pe parcursul anului trecut, au fost anulate de mai multe ori, din lipsa de oferte”, anunta reprezentantii institutiei de pe C.D. Loga.

Ofertele pot fi depuse pana in data de 18 aprilie pentru blocul de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, respectiv 19 aprilie pentru situat pe str. Aries nr. 20.

In prezent, se afla in curs de finalizare procedura de revizuire a documentatiilor tehnico-economice pentru alte 20 de blocuri, urmand ca cele 38 ramase sa parcurga aceeasi procedura.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006316 (s)