News Flash:

Solutiile primariei pentru siguranta pietonilor, biciclistilor si soferilor in traficul din Timisoara

25 Martie 2022
444 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Primaria Timisoara incearca sa implementeze mai multe masuri menite sa scada numarul accidentelor in traficul timisorean. Unele se afla in plina executie, altele sunt supuse discutiilor intre autoritatile locale.
 
 
La inceputul lunii februarie, viceprimarul Ruben Latcau anunta ca este posibil sa fie desfiintate semafoarele din mai multe intersectii din Timisoara, considerate „inutile”. Propunerea insa trebuia aprobata si de Politia Rutiera.

„Am spus ca vom scoate semafoarele din intersectiile in care nu au functionat niciodata si le-am scos. Asta a fost in doar 5 intersectii. Avem de gand sa mai punem un numar 13 intersectii pe galben intermitent, sa monitorizam situatia 2-3 luni si, daca nu gasim riscuri de accidentare, sa le scoatem si de acolo”, anunta viceprimarul pe Facebook.

A trecut mai bine de o luna si nimic nu s-a concretizat inca. Pare ca discutiile inca se poarta la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.

„In momentul de fata, planul este inca in derulare. Inca avem discutii cu Politia Rutiera. Ei sunt cei care avizeaza astfel de masuri pentru siguranta rutiera. Dar trebuie mentionat ca nu este vorba de a le desfiinta direct. Mai intai vor fi puse pe intermitent, lasate astfel pentru o perioada de analiza pe cateva luni, iar apoi sa fie scoase”, au explicat pentru Tion reprezentantii primariei.

Acestia au mai transmis ca situatia rutiera din Timisoara este ingrijoratoare, dar ca reprezentantii institutiei de pe C.D. Loga lucreaza la sporirea sigurantei in traficul timisorean.

„Timisoara, la fel ca Romania, are un numar prea ridicat de accidente fatale. Exista o statistica la nivel european care ne compara cu tari precum Germania si Franta. Romania a scazut fata de momentul aderarii la UE, in schimb nu a scazut la fel de mult precum alte tari, tari ca Bulgaria si Cehia. Foarte multe tari si orase din UE si chiar si de pe teritoriul american au inceput sa isi asume ceva numit «Viziunea 0», adica 0 accidente fatale. Asta inseamna ca, in momentul de fata, si un singur deces in trafic este mult. Primaria face propuneri multiple si intalniri cu societatea civila pentru a reduce statistica orasului in aceasta privinta”, mai spun cei din primarie.

Cu obiectivul general de a asigura siguranta pietonilor, biciclistilor si soferilor, municipalitatea cauta sa implementeze o serie de masuri corelate in cadrul unui program local de sporire a sigurantei rutiere.

Un astfel de set de masuri este pus in fapt de-a lungul acestei saptamani, in perioada 21-25 martie. Reprezentantii PMT anunta ca aceasta „prima etapa” cuprinde o serie de lucrari de intretinere si semnalizare a drumurilor din oras. Este vorba despre:

lucrari de remontare a limitatoarelor de viteza pe strazile: Ioan Slavici, Ardealul, Moise Dobosan, Andreescu, Pestalozzi, Ofcea, Ana Ipatescu, Anton Bacalbasa, Bujorilor, Frateliei, Brancoveanu, Mihai Viteazul, Traian Lalescu, Canal Bega; Eroilor; Drumul de legatura Torontal, Demetriade
lucrari de marcaje la trecerile pentru pietoni de pe strazile Hasdeu si Infratirii, Renasterii si Samuil Micu, Calea Aradului, splaiul Tudor Vladimirescu, bd. 16 Decembrie, strada Ostrogovici

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005521 (s)