News Flash:

A inceput spalarea strazilor din Timisoara

24 Martie 2022
288 Vizualizari | 0 Comentarii
spalare strazi

S-a dat startul actiunilor de spalare a strazilor din Timisoara in cadrul campaniei de salubrizare. Lucrarile au scopul de a diminua cantitatea de praf de pe carosabil si din aer. Programul va fi reluat si in zilele urmatoare.
 

 
Serviciul Managementul Deseurilor si Salubritate, coordonat de Primaria Municipiului Timisoara, a inceput programul de spalare a strazilor orasului. Masura va avea drept rezultat diminuarea cantitatilor de praf de pe carosabil si, implicit, din aer.

„Asa cum am spus, inca de la aprobarea bugetului local pe anul acesta, investim mai mult in curatenia orasului. Sunt mai multe masuri pe care le derulam concomitent: intensificarea programului de salubrizare stradala cu echipe de la Penitenciar, controale la santierele din oras pentru a stopa imprastierea noroiului de pe rotile masinilor in tot orasul, depistarea si eliminarea gropilor clandestine de gunoi si amendarea celor care nu respecta legislatia in domeniu. In curand, vom amplasa 500 de cosuri noi de gunoi in oras. Dupa ce vreme de mai bine de o luna, echipele mixte de la firma de salubrizare si de la Penitenciar au ras tone de noroi de pe strazi, astazi, am trecut la urmatoarea etapa, cea de spalare mecanizata a strazilor”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Utilajele din dotarea Brantner actioneaza miercuri, 23 martie, pe 41 de artere din Timisoara. Conditiile climatice favorabile din ultima vreme au permis inceperea lucrarilor de curatenie mecanizata.

„Strazile pe care se intervine sunt strazi cu doua benzi pe sens, majoritatea dintre ele fara locuri de parcare adiacente carosabilului. Aici s-a intervenit deja cu lucrari prealabile necesare: curatarea marginii carosabilului si rigolelor prin razuirea stratului de praf intarit si maturat mecanizat”, spun reprezentantii primariei.

Strazile spalate astazi: Martirilor, Dr. Iosif Bulbuca, Cl. Buziasului (Stan Vidrighin), Bd. Sudului, Bd. Liviu Rebreanu, Calea Sagului, Bd. 16 Decembrie 1989, Bd. Vasile Parvan, Str. Cluj, Str. Aries, F.C. Ripensia, Martir Surorile Caceu, Bd. Mihai Viteazul, Bd. General I.Dragalina, Spl. Tudor Vladimirescu, Bd. Michelangelo, Str. 20 Decembrie, I.C.Bratianu, Gh. Dima, Paris, Oituz, Bd. Regele Ferdinand I, Bd. Republicii, Str. Sf. Ioan, Hector, Bd. Take Ionescu, Str. Popa Sapca, Bd. Antenei, Calea Sever Bocu, Str. Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade, Gh. Adam, Amurgului, Calea Aradului, Al. I. Cuza, Str. Gh. Lazar, Calea Circumvalatiunii, Torontalului, Str. Miresei si Martin Luther.

Procesul va continua si zilele urmatoare. Interventiile vor avea loc pe strazile mici, aici fiind nevoie de mobilizarea Politiei Locale care, colaborand cu responsabilii Brantner, va organiza si elibera locurile de parcare din zonele respective, in intervalele orare necesare.

Graficele lucrarilor urmatoare pot fi gasite pe site-ul Primariei Municipiului Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005665 (s)