News Flash:

Cei mai buni sportivi se vor confrunta in cea de-a treia etapa a Ligii Cluburilor de Padel, la Timisoara

25 Martie 2022
328 Vizualizari | 0 Comentarii
padel

In Timisoara vor ajunge cele bune si premiate echipe de padel din Romania, Republica Moldova si Serbia, in a treia etapa a Ligii Cluburilor de Padel, ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani. Campionii se intalnesc in orasul de pe Bega pentru o competitie de zile mari. Cu aceasta ocazie, s-a infiintat si Federatia Romana de Padel.
 
 
Etapa a treia a Ligii Cluburilor de Padel va avea loc intre 25 si 27 martie, organizata de Asociatia Club Sportiv Padel Timisoara. Weekend-ul trecut s-a finalizat etapa precedenta la Zarnesti, judetul Brasov. Finala s-a dat intre cele doua echipe de jucatori de padel din Timisoara care au mers in deplasare.

La competitia ce urmeaza vor participa cei mai buni sportivi la padel din tara noastra, dar si campionii Republicii Moldova, sportivi premiati din Serbia. In total sunt peste 20 de echipe.

Meciurile se vor desfasura pe cele trei terenuri de la Padel Center Timisoara, vineri, sambata si duminica, 25 – 27 martie, incepand cu ora 17:00, in prima zi, iar in celelate doua, incepand cu ora 9:00.

Se va juca in sistem eliminatoriu, pe trei niveluri de performanta, doua de profesionisti si unul de amatori. Finalele, pe toate cele trei niveluri, se vor disputa duminica.

Baza sportiva din Timisoara detine si primul teren omologat Wold Padel Tour, marca Padel Galis, fiind nr.1 mondial in producerea de terenuri profesioniste de padel.

Ce este padelul

Padelul este un sport de racheta care se joaca la dublu. In prezent, padelul este sportul cu cea mai rapida crestere din lume, numarand peste 10 milioane de jucatori la nivel mondial.

In Spania, acest sport a depasit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanti, dupa fotbal.

Cand si cum a aparut

Padelul a aparut in anul 1969, la Acapulco, in Mexic, din initiativa unui om de afaceri local, Enrique Corcuera. Acesta dorea sa isi protejeze terenul de tenis de plantele salbatice care ii invadau curtea, drept pentru care a ridicat pereti in jur. Peretii o ajutau si pe sotia lui, mare iubitoare de tenis, sa nu mai scape mingile in exterior, cand juca.

Un prieten de-al lui Corcuera a vazut conceptul de teren cu pereti unul foarte interesant, mai ales prin posibilitatea de a prelua in continuare mingile care se loveau de acestia, fara sa se opreasca jocul. El a dezvoltat ideea, creand un teren oficial, cu pereti de sticla. A gandit niste reguli de joc clare, care se aplica si in prezent.

Noul sport pe nume padel a fost „exportat” in Spania, unde a devenit cu repeziciune o adevarata obsesie nationala. De acolo s-a extins la nivel mondial.

Care sunt beneficiile practicarii acestui sport

Studiile medicale au demonstrat ca acest sport este benefic atat pentru sanatatea fizica si mentala a practicantilor. Intr-o partida de padel se consuma aproximativ 600 de calorii. Astfel, padelul poate reduce riscul de a suferi de o boala cardiaca cu pana la 56%.

Tototdata, ajuta la dezvoltarea mobilitatii, a echilibrului, vitezei, fortei si a coordonarii. Reprezinta motivul pentru care marii jucatori de tenis ai lumii, precum Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal sau Serena Williams, joaca si padel. Si fotbalisti Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi sau Ronaldo practica acest sport in timpul liber.

De exemplu, Iker Casillas, a participat, in 2014, in turnee internationale de padel. Mai mult, a inaugurat, pentru fundatia sa, un teren de padel ce ii poarta numele. Inclusiv Nadal si-a deschis propriul club de padel.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008536 (s)