News Flash:

Primaria Timisoara a primit o oferta pentru strategia de alimentare termica a orasului. Da peste 70.000 de euro

9 Februarie 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Primaria a gasit o firma interesata sa faca „Strategia de alimentare cu energie termica in Municipiul Timisoara”. In elaborarea strategiei, firma va tine cont de recomandarile facute de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).
 
 
Primaria Timisoara are un ofertant, dupa ce la sfarsitul anului 2021 a lansat o licitatie pentru elaborarea documentatiei necesara strategiei de alimentare cu energie termica a orasului. Documentatia va include solutii tehnice si economice pentru modernizarea sistemului de incalzire din oras.

„In cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie pentru «Servicii de intocmire a Strategiei de alimentare cu energie termica in municipiul Timisoara», Primaria Municipiului Timisoara a primit o oferta de la ENERGY-SERV Bucuresti”, transmit reprezentantii primariei.

Firma ENERGY-SERV SRL ofera servicii suport angajatorilor. Are sediul in Bucuresti, Sectorul 1. Conform risco.ro, in 2020 a avut o cifra de afaceri de aproximativ 816.284 de lei, cu un profit de 1.380.580 de lei, dar si datorii de aproape 800.000 de lei. In 2020, firma numara cinci angajati.

In luna iunie 2021, Primaria Timisoara a incheiat un contract de „Asistenta pentru incalzirea durabila si eficienta energetica pentru orasul Timisoara” cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, una dintre cele cinci institutii financiare ale Grupului Bancii Mondiale. Colaborarea cu Banca Mondiala are la baza dorinta municipalitatii de a intocmi un plan sustenabil pentru societatea de termoficare a Timisoarei, Colterm.

„Serviciul public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat din municipiul Timisoara trebuie mentinut si dezvoltat, intrucat acesta poate asigura energie termica pentru sectorul rezidential/non-rezidential in conditii de siguranta, eficienta energetica si performanta economica ridicata, avand totodata un impact pozitiv asupra protectiei si conservarii mediului ambiant prin controlul strict al emisiilor poluante.”, au mai transmis reprezentantii PMT.

Ce prevede strategia
Strategia si-a propus indeplinirea mai multor obiective, printre care: reducerea emisiilor interne de gaze cu efect de sera cu cel putin 50% pana in 2030, comparativ cu 2020; un consum de energie din surse regenerabile de 32% in 2030; imbunatatirea eficientei energetice cu 32,5% in 2030; indeplinirea pana in 2030 a criteriilor care definesc un „sistem eficient de incalzire centralizata”.

Finantarea este asigurata prin fonduri din bugetul local, iar valoarea aproximativa a contractului de servicii este de 297.000,00 lei (fara TVA), cu TVA fiind estimate costuri de 353.430,00 lei. Executia are un termen limita de 90 de zile.

Compania de termoficare a Timisoarei are datorii de peste 400 de milioane de lei. Mai bine de 106 milioane de lei sunt penalitati aplicate de Administratia Fondului pentru Mediu, pentru lipsa certificatelor EUA pe anul 2020.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005010 (s)