News Flash:

CFR a lansat licitatie pentru reparatia a 1.500 de km de retea feroviara. Este inclusa si Regionala Timisoara

4 Februarie 2022
366 Vizualizari | 0 Comentarii
cfr

Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) a lansat o licitatie in valoare de 4,2 miliarde de lei pentru intretinerea retelei feroviare, pe o portiune de aproape 1.500 de km. Beneficiar va fi, dupa semnarea contractului, si Regionala CFR Timisoara.
 
 
Licitatia are loc in contextul in care exista nevoi de imbunatatire reale pe rutele feroviare din tara, pentru ca cei ce calatoresc cu trenul sa nu mai circule cu viteze de maximum 30 km/h. Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) a lansat licitatia pentru lucrari de intretinere pe o lungime de maximum 1.461 km din reteaua feroviara si pentru a se putea circula cu maximum 120 km/h. Bani ar trebui sa ajunga si la Timisoara, printr-un acord-cadru, imediat dupa semnarea contractului cu un ofertant.

„Sunt 4,2 miliarde de lei care trebuie cheltuite pentru ca trenurile sa circule din nou cu viteze de 120 km/h si nu cu maximum 30 de km/h, cum circula acum pe unele tronsoane. Dupa semnarea contractului vom finanta din bugetul de stat acordurile cadru pentru Regionalele CFR: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta”, transmite intr-un mesaj Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Acordurile-cadru pentru cele opt regionale se vor derula pe o perioada de 4 ani, iar bani vor fi alocati in functie de nevoi. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 31 martie 2022.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006553 (s)