News Flash:

Facebook si Instagram s-ar putea inchide in Europa. Anuntul companiei Meta

8 Februarie 2022
476 Vizualizari | 0 Comentarii
Facebook

Reprezentantii companiei Meta au anuntat ca data fiind modificarea legislatiei europene pentru protejarea datelor cu caracter personal ar putea ajunge in situatia in care sa inchida Facebook si Instagram pentru utilizatorii din Europa.
 
 
Potrivit GSM Arena, anuntul companiei Meta, care detine, printre altele, Facebook, Instagram, Messenger si WhatsApp, vine in contextul in care legile europene pentru protectia datelor nu mai permit firmelor straine sa pastreze datele cetatenilor UE pe servere din Statele Unite ale Americii. Pe scurt, conform legilor europene, datele cetatenilor din UE trebuie pastrate sub jurisdictia uniunii.

Datele colectate de Facebook si Instagram sunt procesate atat pe servere din Statele Unite ale Americii, cat si din Europa, ceea ce – explica cei de la Meta – este crucial in operarea reclamelor si afacerilor de pe platforme.

In raportul prezentat catre Securities and Exchange Commission (SUA), Meta spune ca daca nu va reusi sa se plieze dupa noile normative europene, pur si simplu va sista serviciile Facebook si Instagram pentru utilizatorii din UE. Unul dintre directorii Meta, Nick Clegg, a spus, citat de GSM Arena, ca inchiderea acestor retele de socializare pe piata europeana este in detrimentul multor afaceri care se bazeaza pe serviciile lor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005961 (s)