News Flash:

Noua cladire a Scolii Gimnaziale 13 si-a gasit un posibil constructor. O oferta in evaluare

7 Februarie 2022
368 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala 13

Un nou corp de cladire pentru Scoala Gimnaziala 13 va fi construit si dotat din fonduri europene. Contractul de finantare a fost semnat la finele anului 2021. In prezent, in urma licitatiei pentru desemnarea constructorului, s-a trecut la evaluarea ofertei. In viitorul apropiat, elevii scolii de pe strada Musicescu nu vor mai fi nevoiti sa invete in containerele amenajate ca sali de clasa.
 
 
„Municipalitatea timisoreana a mai trecut o etapa in licitatia pentru desemnarea constructorului care va executa lucrarile pentru «Extinderea spatiilor de invatamant. Construirea unui corp de cladire cu un etaj la Scoala Gimnaziala nr.13 de pe strada Musicescu nr.14». Astazi (n.r. – 3 februarie) a fost deschisa oferta depusa si a inceput evaluarea”, au declarat reprezentantii Primariei Municipiului Timisoara.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Regiunea Vest (AdrVest) si Primaria Timisoara au semnat pe data de 18 noiembrie 2021 contractul de finantare pentru „Construire corp P+1E la Scoala Gimnaziala nr. 13 din Timisoara, str. Musicescu 14”, fiind depus la finantare de Primaria Timisoara in toamna lui 2020.

S.C. CONPEP DRAG S.R.L. este singura firma care si-a depus oferta la licitatie. Potrivit topfime.com, firma isi are sediul in localitatea Lugoj, judetul Timis. In anul 2020, a avut o cifra de afaceri de 2.683.915 lei, un profit de 700.566 lei si 18 angajati.

Valoarea estimata a lucrarilor este de 2.735.154,95 lei fara TVA, dupa TVA ajungandu-se la valoarea de 3.254.834,39 lei. Lucrarile vor trebui finalizate pana in anul 2023.

Proiectul este inclus in Strategia de Dezvoltare Locala si este promovat de GAL Freidorf, grupul de actiune locala din cartierele Freidorf, Dambovita, Calea Sagului, Steaua, Fratelia si Iosefin. Valoarea strategiei este de 7 milioane de euro, proiectului pentru construirea noului corp de cladire al Scolii 13 fiindu-i alocat un fond de 4 milioane de lei, din care 3,7 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. Proiectul va fi co-finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Proiectul pentru Scoala 13 prevede impartirea noii cladiri intr-o zona cu spatii de invatamant si o zona cu sala de sport si spatii adiacente acesteia. La parter vor fi amenajate trei sali de clasa, vestiare, grupuri sanitare, o sala de sport cu suprafata de 164 mp si o centrala pentru detectie incendiu. Patru sali de clasa vor fi construite la etaj, alaturi de o tribuna, un hol si grupuri sanitare. Printre dotarile noii constructii se vor numara table magnetice, computere si aparate de aer conditionat, precum si scaune cu elevator pentru persoanele cu dizabilitati. Sala de sport va fi dotata cu mobilier si logistica pentru practicarea unor sporturi precum gimnastica, volei sau baschet, informeaza ADR Vest.

In curtea scolii de pe str. Musicescu se afla sase containere in care au fost amenajate sali de clasa, deoarece salile existente in cladirea principala sunt insuficiente pentru cei 613 elevi. De asemenea, din aceeasi cauza acestia sunt nevoiti sa isi desfasoare orele in doua schimburi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006927 (s)