News Flash:

În atenția comercianților din piețe

Primăria Timișoara vrea să introducă un tarif nou în piețele din oraș

14 Iunie 2023
232 Vizualizari | 0 Comentarii

Propunerea de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de serviciu și organizare și funcționare a piețelor proprietatea Municipiului Timișoara, precum și indexarea cu rata inflației a prețurilor și/sau tarifelor pentru serviciile oferite utilizatorilor din piețele din Municipiul Timișoara în anul 2022, a fost publicată pe site-ul Primăriei Timișoara, în forma actualizată după consultarea publică. Aceasta urmează să fie supusă votului consilierilor locali.

Prin acest regulament, Primăria Timișoara introduce un nou tarif în valoare de 57 lei pe metru pătrat pe zi, cunoscut ca "Taxa de curățenie". Acest tarif va fi aplicat utilizatorilor care nu asigură curățenia corespunzătoare la locul de vânzare în momentul încheierii programului. În plus, se acordă o atenție deosebită colectării separate a deșeurilor rezultate din activitățile zilnice desfășurate în piețe.

“Având în vedere evoluția ratei inflației, se va aplica o indexare de 13,8 % a tarifelor pentru plata serviciilor oferite utilizatorilor. În același timp, se va diminua la jumătate tariful aplicat în piața de gros pentru Remorci proprii pentru depozitare, cuantumul propus pentru acest tarif fiind de 2319 + TVA / lună.

Proiectul de hotărâre menționat vine cu câteva schimbări la Regulamentul de organizare și funcționare al piețelor, atât în vederea creșterii calității activității și produselor, cât și pentru actualizarea aspectelor financiare care țin de funcționarea acestui sector.

Astfel, conform noului regulament, produsele puse în vânzare trebuie etichetate obligatoriu cu marca “Produs Românesc” sau ”Produs Import”, în funcție de proveniență.

Cumpărătorii au posibilitatea să susțină producția autohtonă sau să cumpere fiind mai bine informați cu privire la originea produselor achiziționate.

De asemenea, se pune un accent sporit pe respectarea de către comercianți a normelor de igienă în activitatea de depozitare și vânzare a produselor”, se precizează în comunicatul oficial remis de către municipalitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006190 (s)