News Flash:

Din dragoste de oameni

Parohia Dacia din Timișoara continuă programul de activități sociale cu o nouă acțiune social-caritativă

13 Iunie 2023
244 Vizualizari | 0 Comentarii


Parohia Dacia din Timișoara a organizat o nouă acțiune de natură socială și caritabilă, în cadrul căreia 100 de tineri cu resurse financiare reduse au primit tricouri noi oferite de parohie. Această inițiativă face parte din programul de activități sociale pe care Parohia Dacia îl desfășoară în fiecare an în apropierea marilor sărbători bisericești și nu numai, având în vedere că săptămânal sunt oferite sprijinul celor aflați în dificultate în diverse forme.

Înainte de Sărbătoarea Sfintelor Paști, 100 de tineri cu posibilități materiale reduse au primit 100 de treninguri în diferite culori și mărimi, destinate băieților și fetelor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. De această dată, parohia s-a pregătit cu 100 de tricouri în diferite mărimi și culori, potrivite pentru copiii cu vârste între 6 și 17 ani, pentru a-i ajuta înaintea sezonului estival.

”Un sprijin substanțial a venit și din partea doamnei Dorina Bulzan, care a aflat de acțiunile sociale ale parohiei și a dorit să facă parte dintre cei care pot oferi o bucurie celor mai mici dintre semeni, considerând că, Biserica suntem noi toți, iar a face binele îți oferă un bun prilej de a-l regăsi pe Hristos între cei din jurul tău.

Precizăm că, de câțiva ani buni Parohia Dacia din Timișoara are această preocupare constantă pentru ajutorarea celor cu posibilități materiale reduse, fiind mereu implicată în cercetarea celor săraci prin asistenții sociali ai parohiei, dar și prin voluntarii ce se mobilizează cu mult entuziasm atunci când sunt chemați la astfel de inițiative menite să aducă un zâmbet pe chipurile celor ce beneficiază de un asemenea ajutor. Totodată, în fiecare duminică și sărbătoare la demisolul bisericii parohiale sunt mereu în jur de 70 – 80 de copii, ce participă la Sfânta Liturghie, se împărtășesc și ascultă cuvântul catehetic oferit de unul dintre preoții ce coboară cu sfântul potir pentru a-i împărtăși.

Astfel, nu doar copiii învață de la preoți, ci și preoții învață de la copii, întrucât răspunsurile lor sunt pe cât de spontane, pe atât de teologice și ziditoare.

Dacă ar fi să spunem doar un exemplu l-am putea folosi pe cel de astăzi, când la întrebarea, Cine sunt sfinții ? Răspunsul a fost: Sfinții sunt oamenii buni care fac voia lui Dumnezeu, se dedică rugăciunii, ajung în cer și devin prietenii lui Dumnezeu.

Pe lângă acestea la Parohia Dacia se desfășoară un curs de studiu biblic săptămânal și se oferă gratuit ore de matematică în fiecare seara de joi, unde 15-16 copii vin să pregătească lecțiile mai dificile pentru a fi în rând cu ceilalți colegi, care se descurcă mai bine la această materie.

De asemenea, vineri seara se fac diferite manifestări corale cu tinerii, cercuri de pictură și alte activități specifice sfintelor sărbători.

"Prin tot ceea ce facem dorim să îmbinăm partea cuvântului cu fapta, spre slava lui Dumnezeu și spre a fi o parohie vie, dinamică și în care se pot regăsi toți cei ce ne calcă pragul.

Nădăjduim că, într-o zi, un tânăr de astăzi din biserica noastră va prelua bucuria acestui moment și o va multiplica peste ani la rândul lui în zâmbetul de pe chipurile altor copii”, a spus preotul paroh Zaharia Pereș”, declară Mitropolia Banatului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005037 (s)