News Flash:

Atenție, timișoreni!

Persoanele care nu curăță ambrozia de pe terenurile pe care le dețin pot fi amendate cu sume care ajung și la 20.000 lei

13 Iunie 2023
243 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 400 de locuitori ai Timișoarei au primit notificări prin care sunt obligați să curețe ambrozia de pe terenurile pe care le dețin. Neprezentarea la curățare poate atrage amenzi de până la 20.000 de lei.

Poliția Locală a identificat terenurile unde ambrozia nu a fost îndepărtată și a transmis aceste informații Primăriei Timișoara, care, la rândul ei, a notificat proprietarii cu privire la responsabilitățile lor. Conform legii, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, care dețin terenuri, administrează drumuri publice, căi ferate, cursuri de apă, lacuri, sisteme de irigații sau bazine piscicole, au obligația de a combate ambrozia. În cazul în care nu își îndeplinesc această obligație legală, vor primi avertismente, iar ulterior li se vor aplica amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Ambrozia este o plantă invazivă cu potențial alergenic, iar aproape toate guvernele europene au luat măsuri pentru eradicarea sa. Aceasta cauzează afecțiuni alergice în perioada înfloririi, care se desfășoară din iunie până în octombrie. În perioadele secetoase și cu temperaturi ridicate, planta eliberează de două ori mai mult polen. Polenul purtat de vânt poate fi transportat pe distanțe de până la 200 de kilometri. În România, problema ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018, cunoscută ca Legea ambroziei, și de Hotărârea Guvernului nr. 707/2018.

În mediul urban, ambrozia este întâlnită în special pe marginea șoselelor, în spațiile verzi, curțile caselor și parcuri. Aceasta reprezintă o reală amenințare pentru agricultură, mediu și sănătatea publică.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004944 (s)