News Flash:

Invitație la plimbare!

Sâmbătă, 23 septembrie, Tramvaiul Timiș 2 va circula gratuit pe traseul liniei 6

21 Septembrie 2023
141 Vizualizari | 0 Comentarii


Timp de aproximativ 3 luni, locuitorii din Timișoara și turiștii din țară și din străinătate au avut ocazia să admire o expoziție de tramvaie istorice și de patrimoniu în principalele piețe ale orașului. Aceste tramvaie au fost restaurate și păstrate cu grijă de către specialiștii din secția de Transport Tramvaie și au oferit publicului oportunitatea de a călători în timp și de a (re)descoperi istoria și evoluția transportului public din Timișoara. Vizitatorii au avut șansa de a vedea modele rare, unele dintre ele datând din perioada de început a transportului public din oraș.

Expoziția a fost, de asemenea, un prilej de a da o nouă viață acestor tramvaie de patrimoniu prin transformarea lor în mijloace de promovare a culturii, oferindu-le o nouă utilitate și scop. Tramvaiul platformă din Piața Unirii a găzduit în fiecare weekend al verii concerte sau spectacole de teatru.

Se dorește ca tramvaiul platformă să devină o tradiție a lunilor de vară din Timișoara, oferind publicului oportunitatea de a cunoaște artiști locali și de a participa la evenimente culturale inedite pe o scenă neconvențională.

Societatea de Transport Public transmite un mesaj special publicului:

„Dorim să mulțumim numărului mare de timișoreni și turiști care au vizitat expoziția sau au luat parte la evenimentele noastre, precum și partenerilor noștri în organizarea și derularea expoziției: Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Muzeul Național al Banatului, Fundația FLIGHT-Fundația Zbor. Recunoștința noastră se îndreaptă către toți cei implicați în acest eveniment, angajați, instituții publice, parteneri și colaboratori terți.
Societatea de Transport Public Timișoara se bucură să lanseze o invitație tuturor timișorenilor și turiștilor la o plimbare plină de nostalgie, cu tramvaiul Timiș 2, simbol la declanșării luptei anticomuniste din 16 Decembrie 1989 de la Timișoara.
Vă așteptăm sâmbătă, 23.09.2023, la ora 10, în Piața Maria, locul unde, în 1989, poetul Ion Monoran a oprit tramvaiul 8 în fața Bisericii Reformate trăgând de funia pantografului și a strigat pentru prima dată „Libertate!”. Tramvaiul Timiș 2 va circula gratuit pe traseul liniei 6, în intervalul 10 – 20, oferind doritorilor o călătorie în timp, plină de emoție”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006242 (s)